W papierze ryżowym
dodane na fotoforum:
bunia 2009-01-05
Przepis - błagam .Właśnie jestem po robieniu sajgonek i przy okazji szukam przepisów na inne wykorzystanie papieru ryżowego . A tu traf - jest coś innego .Pozdrawiam.
piofoto 2009-01-05
nie ma tu nic osobliwego w papier ryzowy mozemy zawinac cokolwiek. Tu akurat zawinolem pokrojone w paseczki piersi kurczaka. miesko mozna przyprawic przyprawa do gyrosa lub curry. Pieczareczki koniecznie bez czarnych blaszek i nie zbyt wilgotne po podsmazeniu. (zbyt nasiaknie papier ryzowy. Po zawinieciu podsmazamy na oleju i tu mozna w zaleznosci od upodoban smakowych do oleju dodac odrobine papryki czerwonej sypkiej ( przyprawa) lub curry. Kąsek nabierze wtedy podczas podsmarzania odpowiedniego koloru. W zaleznosci od upodoban roznie mozemy zawinac papier ryzowy : w kosteczke tak jak nalesniczki w rulon w trojkaciki. Czesto podsmazam na patelence zebrowanej wtedy odsmazaja sie wypuklosci patelni na papierze, sprawia to wrazenie potrawki z grilla. ja bysmy do mieska zawinietego w papierze ryzowym dodali odrobinke sera zoltego alwe nie zawiele aby sie zbytnio nie rozlal to tez by bylo ciekawie. Jednym słowem w papier ryzowy mozemy zawijac chyba prawie wszystko co nie jest wodą :) lub ...
piofoto 2009-01-05
innym plynem o podobnej konsystencji. Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia jak to w kuchni bywa. Pozdrawiam
bunia 2009-01-05
Dziękuję .Ja międzyczasie wpadłam na pomysł zrobienia pierożków w papierze ryżowym gotowanych w bulionie - mam w planie spróbować czy wyjdą .Pozdrawiam.
erinus 2009-01-09
Prezezntuje się wyśmienicie. Danie estetycznie podane, co się chwali. Pozdrawiam *))