przepis:
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1040/1239/
... biały ser, płaska łyżeczka sody, sól do smaku, kminek i jak ser i reszta składników się roztopi (nie mam kminku na myśli) ;-) dodajemy jajko, cały czas mieszając tak 10 - 15 minut. następnie przelewamy płynny i gorący ser do wygodnego naczynia i czekamy jak ostygnie ;-) ... no palce lizać ;-)
dodane na fotoforum:
cuisine 2010-03-26
Oj tak, pyszny jest - od dziecka pamiętam, że robiło się go w moim domu (czasami zgliwiały, ale to głównie zimą, bo szybko przy piecu się topił) - a latem właśnie taki świeżo topiony + duuużo kminku :)))
lunio 2010-03-26
tutaj to ja bym miała minkę jak Tomuś:)))
maxmen 2010-03-26
A posyp ten serek sodą (nie dodawaj soli) i odstaw na dwa dni w ciepłe przewiewne miejsce aby zgliwiał.
Potem go roztop tak jak napisałeś dodając odrobinę masła i mleka...:)))
Reszta tak jak u Ciebie. ;)))