... na kurzym cycku gotowana ;-)
Zupa z fasolki szparagowej:
Składniki:
Wywar z mięsa (tak zwane polędwiczki z kurczaka - najbardziej delikatna część piersi) z dodatkiem łyżki masła około 1 i ½ litra. marchew 2 szt. pietruszka 1 szt. seler mały 1 szt. fasolka szparagowa 25 dag. (młodziutka będzie bez włókien) ewentualnie śmietana ½ szklanki pietruszka siekana i koperek. Vegeta i pieprz cytrynowy.
Przepis:
Warzywa obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce i pokroić w niewielkie ukośne kawałki, zagotować w wywarze z dodatkiem vegety i pieprzu. Po zagotowaniu dodać pozostałe warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą lub pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną i ewentualnie zabielić śmietaną.
dodane na fotoforum: