Lekka fasolowa ...

Lekka fasolowa ...

... na kurzym cycku gotowana ;-)


Zupa z fasolki szparagowej:

Składniki:

Wywar z mięsa (tak zwane polędwiczki z kurczaka - najbardziej delikatna część piersi) z dodatkiem łyżki masła około 1 i ½ litra. marchew 2 szt. pietruszka 1 szt. seler mały 1 szt. fasolka szparagowa 25 dag. (młodziutka będzie bez włókien) ewentualnie śmietana ½ szklanki pietruszka siekana i koperek. Vegeta i pieprz cytrynowy.


Przepis:

Warzywa obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce i pokroić w niewielkie ukośne kawałki, zagotować w wywarze z dodatkiem vegety i pieprzu. Po zagotowaniu dodać pozostałe warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą lub pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną i ewentualnie zabielić śmietaną.

dodane na fotoforum:

misiaka

misiaka 2009-10-09

extra zupka.

peagle

peagle 2009-10-14

smakowicie wygląda...ale ,,ciężka'' na wędzonce też jest świetna :-)

dodaj komentarz

kolejne >