schab faszerowany rokpolem

schab faszerowany rokpolem

... sosik już wymyśliłem :-)
przepis ☺↓

dodane na fotoforum:

irogo

irogo 2008-12-26

To musi być pychota...... :)) a jaki sosik ?

pinecha

pinecha 2008-12-26

zapomniałem walnąć fotki :-(
pieczarkowy z gałką z odrobiną karmelu i z pleśniakiem :-)

bunia

bunia 2008-12-27

Fotkę Ci daruję - ale przepis na oba cuda to musowo proszę podać. Pozdrawiam poświątecznie .

pinecha

pinecha 2008-12-27

ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-)
którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot)
potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-)
następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://www.garnek.pl/pinecha/3938818/swieta-ida

potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy)
UWAGA ! na gorący ser w środku
Sosik, pieczarki w całości dusimy z bardzo dużą ilością kopru i natki z gałką, brązowym cukrem, pieprzem ziołowym zamiast soli można dać kostki ale rozsądnie i na koniec do sosu dodajemy tak na oko dużą ale to DUŻĄ kostkę pleśniaka (sos jest super i zapewne pasuje do wielu potraw)
schabik podałem na pomarańczy, z bananem z pieczarkami i oczywiście z super gęstym sosikiem :-)
a, i zapiekane ziemniaczki z serem i czosneczkiem :-)

irogo

irogo 2008-12-27

Dzięki za przepisik...... miłego dnia:))

prelud

prelud 2008-12-27

Ja też poproszę o przepisik... bardzo poproszę:]]

prelud

prelud 2008-12-27

I na sosik tez:]]

unbeso1

unbeso1 2009-01-21

Mniam, jak smakowicie wygląda, i jak poprawnie pokrojony, nie jakieśtam przeźroczyste listki. Mniam, mniam...

dodaj komentarz

kolejne >