... sosik już wymyśliłem :-)
przepis ☺↓
dodane na fotoforum:
pinecha 2008-12-26
zapomniałem walnąć fotki :-(
pieczarkowy z gałką z odrobiną karmelu i z pleśniakiem :-)
bunia 2008-12-27
Fotkę Ci daruję - ale przepis na oba cuda to musowo proszę podać. Pozdrawiam poświątecznie .
pinecha 2008-12-27
ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-)
którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot)
potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-)
następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://www.garnek.pl/pinecha/3938818/swieta-ida
potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy)
UWAGA ! na gorący ser w środku
Sosik, pieczarki w całości dusimy z bardzo dużą ilością kopru i natki z gałką, brązowym cukrem, pieprzem ziołowym zamiast soli można dać kostki ale rozsądnie i na koniec do sosu dodajemy tak na oko dużą ale to DUŻĄ kostkę pleśniaka (sos jest super i zapewne pasuje do wielu potraw)
schabik podałem na pomarańczy, z bananem z pieczarkami i oczywiście z super gęstym sosikiem :-)
a, i zapiekane ziemniaczki z serem i czosneczkiem :-)
unbeso1 2009-01-21
Mniam, jak smakowicie wygląda, i jak poprawnie pokrojony, nie jakieśtam przeźroczyste listki. Mniam, mniam...