Boczuś

Boczuś

... rolada z boczku :-)
Przepis:
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1036/805/


cienki chudy płat boczku posypujemy z każdej strony,
solą,
pieprzem,
papryką,
majerankiem
i cienkimi plasterkami czosnku
oraz suszonymi grzybami

teraz zwijamy boczuś w jak najcieńszą roladę i wiążemy go dratwą
tak przygotowane mięsko może poleżeć w zaciszu naszej lodówki nawet 24 godzinki

teraz najprzyjemniejsza część,
nasz boczuś wstawiamy do piekarnika,
najpierw na jakieś ½ godzinki i 120 °C
następnie na godzinkę w temperaturce 160° C
- czas pieczenia jest różny i zawsze zależy od mięsa
tego typu mięsko można piec w rękawie wtedy jest soczyste
razie czego trzeba wydłużyć czas pieczenia :-P

dodane na fotoforum:

krysta10

krysta10 2008-10-24

A jak Twoja wątroba to wytrzyma ??
Na spacerek proszę..

sister71

sister71 2008-10-24

Moja pizza to pestka do tego ,co ty wyczarowujesz:)

cudolik2

cudolik2 2008-10-24

Zdjecie extra!ale prosze Cie-przekrec je,bo jak sie wpatruje w nie,to w glowie mi sie kreci(jak w ty domu do gory noagami na Kaszubach!):))))Pozdrawiam!

cypryjka

cypryjka 2008-10-24

zlosliwiec do kwadratu............................................ :P

eliteska

eliteska 2008-10-24

wyglądają jak robale...:)

cudolik2

cudolik2 2008-10-24

Noooo,teraz jest super!,i moge sie dokladnie wszystkiemu przyjrzec!;))))

qcharz

qcharz 2008-10-24

Ale będzie wyżerka... ;)

dodaj komentarz

kolejne >