będzie, polędwica łososiowa dojrzewająca :-)

będzie, polędwica łososiowa dojrzewająca :-)

1. doba peklowania na sucho, w soli i soli peklowej
2. doba peklowania na sucho, w cukrze
3. po osuszeniu nacieramy, w tym przypadku lubczykiem i pieprzem (nie znam nazwy tego pieprzu, jest bardzo aromatyczny dostałem prezent z chin :-) )
4. zawijamy mięsko w jakieś płótno, i wieszamy na oknie :-)
-na jakiś tydzień :-)


https://www.garnek.pl/pinecha/23623481/baleron-dojrzewajacy-po-miesiacu

dodane na fotoforum:

piatal

piatal 2012-12-18

echhh zazdroszczę,,ja nic nie robiłem z braku czasu,,,

lila08

lila08 2012-12-18

dodajesz soli peklowej???

pinecha

pinecha 2012-12-18

-lila08
-odrobinę, niby wisi na oknie i kaloryfery są włączone, ale ...
-jednak jest, duża wilgoć ...

dodaj komentarz

kolejne >