... z grzybami mun i z szafranem :-)
-szafran dostałem od znajomych, przywieźli go z Tajlandii :-)
dodane na fotoforum:
ozgadan 2011-09-22
Taki rosołek to miodzio.....lubię , bardzo lubię rosołek z kaczki...mniam...mniam...
ewabobi 2011-09-23
Przywiozłam szafran z Mauritiusa.Stoi sobie słoiczek na półce.Do rosołu nie dodawałam,ale....dodam.Przecież się nie otruję:) Dzięki za pomysł.Pozdrawiam:))
slawek9 2011-09-25
2,500 dolarów kilogram szafranu... ja używam turmeric (kurkuma?, nie wiem jakiej nazwy używa się w Polsce) zamiast szafranu ;)
trzeba tylko uważyć, żeby nie zachlapać białej koszuli!!!!
virus 2011-10-03
Won Ton Soup to chyba jest w wersji polskiej :P
beata1 2011-10-31
Jest jednej taki dzień w roku
Gdy wszyscy milczące mają twarze…
Każdy zadumany krąży po cmentarzu…
Ludzie mijają się w alejkach…
Zapalają znicze, kładą kwiaty
Pamiętają o zmarłych bliskich…
Zadumy i refleksji przy grobach bliskich życzę:)
aklah 2011-11-29
nie mógłby u nas rosnąć -to taka fajna przyprawa
efrost 2011-12-15
ojej, szkoda że się nie załapałam na rosołek, takiego jeszcze nie jadłam.., pozdrawiam :)
stefa12 2012-01-05
ojj jaki pyszny orientalny rosołek:)