Zapiekany bakłażan ...

Zapiekany bakłażan ...

... w ten oto prosty sposób, pozbędziemy się gorzkiego smaku ;-)
-mają tak być oprószone solą i pozostawione na około 20 minut ...

dodane na fotoforum:

bronia

bronia 2011-09-15

I w taki prosty sposób pozbywamy się goryczki?...Ja jak do tej pory bakłażana robiłam tylko raz ponieważ mi nie smakował,bo był bardzo gorzki...Dzięki Tobie wiem dlaczego...:)Muszę jeszcze raz spróbować..:)Pozdrawiam.

maxmen

maxmen 2011-11-12

Bakłażana tak się nie soli. :)))
Przez skórę nie straci goryczki. :)
Trzeba go pokroić w talarki albo przekroić wzdłuż i dopiero nasolić miąższ a potem opłukać i osuszyć. :)

pinecha

pinecha 2011-11-16

Maxiu, tak przyrządzam bakłażana od lat i jeszcze nigdy nie jadłem gorzkiego ;-)

stefa12

stefa12 2012-01-05

świetny sposób! od lat tak robie i w ogole nie jest gorzki:):):) a Tobie max troche inteligencji....pewnie z drugiej strony tez jest opruszony sola...MATKO! jak ktos nie wie wszystkiego o baklazanach to niech sie nie wypowiada. Pozdrawiam Pinecha:)

dodaj komentarz

kolejne >