Jena z propozycji, którą wprowadziłem do nowego menu. Makaron Tagliatelle z zielonym pesto i pieczonym kurczakiem /koniecznie soczystym/ Pesto robię osobiście, ponieważ żadne gotowe, nie spełniało moich oczekiwań. Oczywiście świeża bazylia i parmezan, grubo mielony pieprz.
Nie jest to niestety skromne, ale wśród gości zapanowała prawdziwa euforia. Sądzę, że dlatego, iż obecne dania od poprzednich dzieli mała przepaść. W drugim dniu pracy dostałem 10 zł napiwku, imiennie, dla szefa kuchni. Co jest dla mnie bardzo cenne - uznanie Gości.
Warzywniak ze świeżymi ziołami, mam za drzwiami kuchni. Korzystam z niego kilkanaście razy dziennie.
Po drodze do pracy mijam ekologiczne gospodarstwo rolnicze. Jutro poważnie wzbogacę materiał do tworzenia dań. Mają tam wspaniałe sałaty i masę ozdobnych roślin, których nie kupię w markecie, a które pięknie wyglądają na talerzu. Mizuna, musztardowiec, rukwia wodna, szpinak nowozelandzki i inne,,,,
dodane na fotoforum:
hania44 2015-08-04
Brawa dla szefa kuchni! :) Ciesze sie ze masz tą nową pracę i zaopatrzysz sie w świeży materiał do dań! :)
irena77 2015-08-04
Witam Sławku !
Nawet nie wiedziałam że tyle przypraw istnieje do dań,które świetnie pokazujesz,smuci mnie to że tak daleko do pracy masz.Chyba już nie spotkam Ciebie,a wspaniałe Twoje dania,będę łykać z monitora.....Życzę samych sukcesów w nowej pracy.....Pozdrawiam.
alik61 2015-08-04
Ogromnie się cieszę z Twojego zadowolenia i mam nadzieje,że będzie to miejsce z którego będziesz dumny!z całego serca życzę:)))
lunia05 2015-08-04
brawo, brawo, brawo...
Wygląda bardzo apetycznie, na pewno skorzystam z Twojego przepisu i wypróbuję to danie w swojej kuchni, choć za pewne nie będzie tak smaczne jak Twoje.
Dodam jeszcze...a nie mówiłam że tak będzie :))))
Powodzenia...
stachs7 2015-08-04
Otwieraj swój biznes!!!!!
anad60 2015-08-04
Szefie jesteś WIELKI.......zadziwiaj i serwuj gościom
pyszne dania i przekąski....a Napiwki niech dają bo
zasługujesz na nie !!! Pozdrawiam :)
mal71 2015-08-04
WOW TO SUPER MASZ POLE DO POPISU I DZIALANIA!!! JA CZEKAM NA NOWE TWOJE PRZEPISY:) USCISKI!
funia77 2015-08-04
Tak trzymaj!!!! Nie zniżaj lotów, bo w końcu nie idzie się do restauracji na "mielonego"!!!!!
spoko44 2015-08-04
Z wymienionych znam i mam tylko szpinak nowozelandzki ,rewelacja ,jest pyszny ,mięsisty szybko narasta, o pozostałych poczytam i dokształce się kulinarnie,a danie wyglada smakowicie
damek34 2015-08-04
nie ma co dyskutować super danie i super wykonanie,apetyczne o każdej porze dnia,"wyrywa nogi z butów"
kris13 2015-08-04
Mniammm!!! chętnie zjadłabym takie danie_niby zwyczajnie proste ale to POEZJA !!! super,że Cię doceniają i tak trzymać, Sławku :)))
isia222 2015-08-07
rewelacja takie swieże zioła i warzywa! ale tej porcji to chyab nie dałabym rady! :)