Street Food
Coraz modniejsze jest u nas\"Uliczne jedzenie\" Nie wiem czemu, ale jakoś wierzę,że mógłbym tutaj odnieść sukces. Cały czas ćwiczę i chcę zrobić hamburgera doskonałego. Też możecie spróbować, oto kilka moich rad. Dobrałem specjalną bułkę. Po leciutkim podgrzaniu, ma przy ugryzieniu efekt \"chrumm\". Jeżeli ktoś takiej nie jadł, może nie wiedzieć o czym piszę. Większość bułek w FAST FOOD jest tzw gumowata. Sosy robię sam, a hamburger ma duże towarzystwo warzyw i sałat. Oczywiście hamburger też musi być przyrządzony od podstaw. W Szczecinie nie spotkałem nikogo, kto by tak robił. Nawet pewien Gość u którego jadam hamburgery, a On szczyci się, że są najlepsze w mieście, stosuje hamburgera mrożonego. Smaczny jest, ale daleko mu do doskonałości. Większość ludzi, żeby skleić mięso dodaje do niego jajko. To błąd, wołowina przy smażeniu twardnieje i jest mało soczysta. Żeby temu zapobiec dodaj do mięsa rosół z kurczaka,zostanie błyskawicznie wchłonięty, a hamburger pozostanie mięciutki i soczysty.
dodane na fotoforum:
violinka 2013-06-22
co swojskie to swojskie mniammmmmmm pozdro Szefie
hania44 2013-06-22
Pyszny hamburger mistrza! :) Pozdrawiam w upalny dzień! :) Pomimo upału chętnie bym zjadła taki kąsek! :)
rybka11 2013-06-22
Pysznie wygląda,,, cenna rada z wołowinką dziękuję miłego weekendu:)
jankewa 2013-06-22
Czytałam opis- na pewno pyszny !
mam problem z Garnkiem-nie widzę fotek! myślę że do wieczorka to się zmieni!
teraz mykam- Pozdrawiam Ciebie serdecznie :-)
alaw52 2013-06-22
apetyczny ,soczysty ...ślinka leci:)
Życzę wielu powodów do radości :)
Pozdrawiam słonecznie!
guniu72 2013-06-22
Też ostatnio eksperymentowałam z hamburgerem.Wołowy trochę mi sie rozpadł, natomiast bardzo smakował nam z mielonego mięsa indyczego. Byc może to profanacja, ale smaczna. Do mięsa dodałam "przyprawę do hamburgerów z grilla" firmy Kamis. Mięsko fajnie sie skleja i jest doskonale doprawione :)
slav43 2013-06-22
Własnie wybieram sie na piknik nad jezioro i tez będę kreował idealne hamburgery.:)))
halka 2013-06-22
Dzięki za cenną radę przy robieniu hamburgerów;bułki zawsze leciutko podpiekam...lubię chrupiące.
jolak54 2013-06-22
Choć nie jestem zwolenniczką takiego jedzenia, to ten przygotowane przez Ciebie na pewno jest wyśmienity.......przesyłam Ci milutkie wieczorne pozdrowienia.......:)))
hecioski 2013-06-22
Porady Mistrzowskie! Ja przy pierwszym kęsie "gumy" dyskwalifikuję potrawę... smak jest blokowany już na bułce;-)
oldmax 2013-06-23
Nie przepadam za "amerkanckim żarciem", wolę naszą polską kuchnię. Ale to wygląda zachęcająco...:)))
Powodzenia w poszukiwaniu ideału ham-czegoś tam. :)
bryza 2013-06-23
Super Sławku ... u Ciebie zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć :) milutkiej niedzieli , pozdrawiam :)
takaolga 2013-06-23
Mi już ten wygląda na doskonałego.
watroba 2013-06-23
no proszę ile cennech rad i widok apetyczny , dziękuję i pozdrawiam , miłego dnia ...
kris13 2013-06-24
Sławku, a ja słyszałam,że dobrze jest dodać Zupa cebulowa francuska z torebki KNOORa...podobno smak lepszy i też "trzyma" fajnie ;))
slepiec 2013-06-24
Wolę polskie jadło...:)
karma 2013-06-24
zastrzegłeś sobie nazwę ? :))
Piątal, na co dzień czegoś się dokopuję! ,szukanie skarbu zostawiam Tobie :)
rzabcia 2013-07-21
mielona wolowina+wino+pomidor+cebula+oliwa +ulubione ziola=mieciutkie mielone:) pozdrowienia!........buleczka smakowita!!!!!!