Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Pieczony Camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym.

Bardzo proszę zrób i podziel się wrażeniami.

Wydając 5 złoty oczarujecie swoich gości. Mała przekąska między posiłkami lub przystawka do Twojej kolacji.

Jeżeli jest więcej gości kup duży Camembert. Dla czterech osób wystarczy mały. Zrób w serku niewielkie otworki nożem i wciśnij w nie pokrojony w płatki czosnek. Posmaruj go sosem miodowo musztardowym (miód, musztarda, oliwa z oliwek w równych proporcjach).Jak będzie za gęsty dolej troszkę więcej oliwy. Wstaw go do rozgrzanego piekarnika na ok 10-12 minut. Najlepiej sprawdzić, musi się rozpływać i smarować jak masło. Podawaj z grzankami i sałatką z rukoli. Podaj na jednym dużym talerzu, a goście niech smarują sobie grzanki sami. Danie musisz podać szybko, po wyjęciu z piekarnika i niezwłocznie musi byś zjedzone, żeby ser nie zdążył zastygnąć. Grzanki możesz zrobić w piekarniku razem z serem, ale UWAGA, potrzebują mniej czasu, dołóż je do piekarnika w połowie pieczenia sera.
Grzanki smaruj serem, nakładając na wierzch troszkę rukoli. Jestem pewny,że efekt dla Twoich gości będzie zaskakujący. Ja użyłem neutralnego Camembert, nie lubię ani owczego, ani koziego.Lepiej nie ryzykować, można nie trafić w gusta i cała przystawka straci swój blask.Smacznego.

Nie dosyć,że nie kopię w polu, to jeszcze gotuję więcej niż trzeba,,na wiosnę będę kwadratowy,,,hehehe

dodane na fotoforum:

siestala

siestala 2012-02-16

mniam! zlituj się Mistrzu, jam na diecie! i to akurat dziś jak cały pączki jedzący świat zajada się słodkościami myślałam naiwnie, że mnie nic nie ruszy, bo bez ciast i ciastek jest mi wyśmienicie, a tu taka dywersja! i jeszcze tak sie roztopił!!! prawie jak moje dzisiejsze postanowienia poprawy...

selsun

selsun 2012-02-16

koniecznie muszę sprobowac:D

anulek2

anulek2 2012-02-16

Powiem tak....nie jadam tego sera...ale zrobię i podzielę się wrazeniami!!...a raczej mąż bo to dla niego będzie

rici58

rici58 2012-02-16

paczki z adwokatem ...niemiecki wyrób ale o dziwo dobry :)

vikus13

vikus13 2012-02-16

brzydal powiadasz;> ?Dziękuje za szczery komentarz :) :P

uszata

uszata 2012-02-16

a na pewno skorzystam, rewelacja

achach5

achach5 2012-02-16

coś dla Lubego :) ja tego serka nie jadam...pewnie głupio robię ;)

menka

menka 2012-02-16

albo okrąglutki:) będziesz toczył się jak piłka;)
a przystawka i owszem... godna polecenia :)

maniek1

maniek1 2012-02-16

Miłego popołudnia życze:))
Miłego tłustego czwartku życzę:))

menka

menka 2012-02-16

re: wykop sobie na polu:))) trzeba być oszczędnym :)))

flona

flona 2012-02-16

Koniecznie muszę spróbować:) Pozdrawiam cieplutko

evita

evita 2012-02-16

Ciekawe to co widzę i czytam... pozdrawiam popołudniowo...

sceller

sceller 2012-02-16

Twoja przystawka na pewno smaczna....kiedyś skorzystam z przepisu...dziękuję :)
Ale teraz chyba nie kopiesz, przecież śnieg zasypał skarby...będą cenniejsze i radość większa :)
I nie uwierzę, że będziesz kwadratowy...zdążysz spalić kalorie i to sposobem sobie znanym :P

aspire

aspire 2012-02-16

NO SZEFIE!!!! szef trafił w mą słabość:)

actuate

actuate 2012-02-16

Takie teksty to do swojej żony!

kot54

kot54 2012-02-16

Lubię bardzo ten ser i często jem...

alao1

alao1 2012-02-16

WESOŁEGO I SŁODKIEGO POPOŁUDNIA:)

owca47

owca47 2012-02-16

powtarzam się, ale Szefie - to wspaniale, że ziemia taka przymarznięta!

jankewa

jankewa 2012-02-16

Wreszcie coś bez pączka hhehe
miłego popołudnia :-)
dobre,mniam:-)))

dosia

dosia 2012-02-16

Wyglada smacznie! A gdzie paczek jak nakazuje tradycja?!:)

elap6

elap6 2012-02-16

Uwielbiam takie rzeczy...a dzisiaj w całym garnku pączki :-)

eliszka

eliszka 2012-02-16

ale to super danie..lubie ten ser :)

fanrats

fanrats 2012-02-16

Lubię francuskie camemberty pod każdą postacią. W Polsce też już produkują, ale pod gust "przeciętnego" Polaka, czyli pozbawione charakterystycznego zapaszku. Ciekawe jak oni to robią :) :)

nieufam

nieufam 2012-02-16

a nie poszukałeś to wkleję ,ale ojciec mnie zablokuje .i du.. .daj znać .informacja OK ../Litości/a co do tatara to Gessler mówiła jak ty /łapiesz.

tczew54

tczew54 2012-02-16

Wyśmienity przepis. Dzięki Sławku. Ja dość często robię Camembert w jajku i bułce tartej obtoczony, ale tym razem mniej roboty...
Pozdrawiam.

ankam

ankam 2012-02-16

Delicje dziś serwujesz! ... i takie nietypowe jak na tłusty czwartek:)))

stasia8

stasia8 2012-02-16

Ja uwielbiam ten ser więc chętnie wypróbuję przepis....

anula50

anula50 2012-02-16

Nareszcie coś dla mnie, szybko i to co luuuubię, dziękuję. Wypróbuję przy okazji, np urodzin, bo nie mogę zjeść sama tyle sera.

ajch3

ajch3 2012-02-16

My przez Ciebie też będziemy kwadratowi ale jaka to przyjemna kwadratura !

doris01

doris01 2012-02-16

....rewelacja....przygotowane ze smakiem...

maria57

maria57 2012-02-16

oj, a co ja mam powiedzieć???
ale i tak wolę, żebyś gotował niż kopał
po prostu ciekawsze
pozdrawiam serdecznie Mistrza

jadtan

jadtan 2012-02-16

Jestem pod wrażeniem Twoich potraw.... rewelacja...koniecznie muszę spróbować :)

beabar2

beabar2 2012-02-16

Super pomysl, dzieki mistrzu...

violinka

violinka 2012-02-16

smakowicie wygląda muszę spróbować pozdrawiam serdecznie

ar2rek

ar2rek 2012-02-16

Jutro zrobię,na zmianę smaku,po dzisiejszych słodkościach.Opowiem.

belaiza

belaiza 2012-02-16

zrobię przy najbliższej okazji, smakowicie wygląda

krynia2

krynia2 2012-02-16

My mamy za to wielka wyżerkę...........a spróbować nie zaszkodzi nowego smaku...........dzieki i miłego wieczoru zycze.
Wiosną,kiedy lody puszczą schudniesz przy łopacie............

kari1

kari1 2012-02-16

gdzie jest mój kucharczyk????

hal50

hal50 2012-02-16

wspaniale smakolyki. Pozdrawiam

rozeta

rozeta 2012-02-16

http://angelsms.pl/paczek/301362.html

efi79

efi79 2012-02-16

kurcze ale ty masz pomysły, REWELACYJNE !!!!!!!!

kris13

kris13 2012-02-16

Camembert i inne serki uwielbiam ale kurcze ten czosnek ;(

maruuda

maruuda 2012-02-16

Trzeba sprobować:) pozdrawiam

filutek

filutek 2012-02-16

Wygląda apetycznie.
Spróbuję i ja oczarować gości.
Dziękuję za przepis.:))))

jaworr

jaworr 2012-02-16

Dziękuję, za szczegółowy opis......:)))
apetyczne foto...:)

basik1

basik1 2012-02-16

ha! często to robię! to moje ulubione danie / jarosz/ zamiast rukoli,podaję sałatę lodową...pycha!

Miłej nocy Sławku:)

wosiek

wosiek 2012-02-16

ok,ale gdzie paczki?
ja dalej opowiadam sie za ksiazka,pierwsza kupie i znajomym polece:))
pozdrawiamy:))

kot54

kot54 2012-02-16

Szefie jak widzę to dużo deklaruje że zrobią....
ja dzisiaj zrobiłam śledziową przekąskę...ale mi cholera
nie wyszła taka ładna jak u Ciebie....chorera....

magdabo

magdabo 2012-02-17

Smacznie wygląda , muszę spróbować zrobić , dzięki za przepis !
dobranoc !

niusia1

niusia1 2012-02-17

re: a czego tu będziesz szukał? aaaaa! pewnie twoich skarbów- a no taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak można,można!

niusia1

niusia1 2012-02-17

pyszny przepis,ale i szybciej i taniej- jak na 4 os.kupuję 20 dkg salami,kroję na plastry,panieruję w jajku i tartej bułce - chwila moment obsmażam na masełku,polać dekoracyjnie keczupem- i gotowe

granyz

granyz 2012-02-17

zrobię w sobotę , bo zaprosiłam znajomych i chcę czymś -małym co nie co - zabłysnąć, pozdrawiam

msciwa

msciwa 2012-02-17

Jest pyszny..znam ten smak...

Spokojnej nocki---dobranoc...

arusia2

arusia2 2012-02-17

Znowu takie smakowitości u Ciebie !!!!

niusia1

niusia1 2012-02-17

re: haha! niedowiarku! no w tej skromnej galerii nie mam,ale jak przygotuję to wstawię fotkę;

bahus

bahus 2012-02-17

Świetny pomysł...na pewno wypróbuję

niusia1

niusia1 2012-02-17

re: po prostu jak np rybny hamburger

kwaku60

kwaku60 2012-02-17

Witam!Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego piątku:))

anabela

anabela 2012-02-17

Ciekawa propozycja:)

nieufam

nieufam 2012-02-17

re;i faktycznie to było wzgórze straceńców w średniowieczu obecnie stoją trzy wiatraki było ich sześć ,ale już zabytek .W Lesznie mamy dwa jeden w ruinie a Antoni ja pamiętam śrutował zborze w latach 80/XX w.kończę bo wierszyk powstanie L 46.

doris01

doris01 2012-02-17

Witam ..Miłego piątku ,ciepłe pozdrowienia weekendowe ślę..))

niusia1

niusia1 2012-02-17

szefuniu- camembert kupiłam i jutro sobie zrobie a na twoje życzenie salami gotowe- to nic takiego,wykwintego jak wszystko u ciebie- ale pychotka- jeść podobnie jak "twój"- gorący najlepiej

beti35

beti35 2012-02-17

...lecę do sklepu po camembert !!!! Musi byc PYSZOTA !

ankaaa

ankaaa 2012-02-17

Aż ślinka leci... Miłego piątku... pozdrawiamy :))

dorciad

dorciad 2012-02-17

osobiscie tego typu sera nie lubię......ale nie powiem na foci wygląda apetycznie...

gotujmy

gotujmy 2012-02-17

mmm jak pieknie wypływa ...

isia222

isia222 2012-02-17

nie póbowałam ...

pompon

pompon 2012-02-17

wygląda bardzo apetycznie,chyba wypróbuję:)

ar2rek

ar2rek 2012-02-17

Witaj majsterkowiczu kuchenny i arcymistrzu fotografii gastronomicznej.
Obiecałem i wykonałem.
Serek jest wspaniały,dużo tu zaskoczeń.Pierwsze to:ser topiony,tężejący z każdą minutą,ale wcześniej pięknie aksamitny,lejący[wymyśliłem,że rozkroję go na krzyż,otworzę i będę łyżeczką wybierał "lawę serową"ze środka];drugie:delikatny smak pleśni z delikatnym i /?/miłym smakiem czosnku z dodatkiem leciutko ostrego miodu/REWELACJA/w tym wszystkim orzechowa rukola.SUPER!!
Dzięki.Zabawa była doskonała,choć trochę kaloryczna-ale po tłustym czwartku-tłusty piątek:)Pozdrawiam.
POLECAM WSZYSTKIM!!!

jokam

jokam 2012-02-18

pięknie brzmi i świetnie wygląda...
skopiuję, zapiszę, wypróbuję...

funiak

funiak 2012-02-18

nic sie nie martw ...idzie ocieplenie...gotuj to i my cos w tej "wykopkowej"przerwie skorzystamy:)))

xwenusx

xwenusx 2012-02-18

od tych widoków ja tyję:)))

agus63

agus63 2012-02-18

W związku z Twoją propozycją... właśnie mi do głowy przyszło, że jutro specjalnie, w celu wypróbowania, zaproszę gości... Dzięki za pomysł!

eliska5

eliska5 2012-02-20

wygląda zachęcająco....

rybka10

rybka10 2012-02-22

Jesteś świetny:) łykam Cięw całości, bez obierania ze skórki:) hi, hi :))) Pozdrawiam

beatar

beatar 2012-02-26

to ja idę na wyżerkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gabi99

gabi99 2012-02-26

właśnie zrobiłam i zjadłam,pyyyyycha oj napewno powtórzę nie raz

wosiek

wosiek 2012-02-28

hihi,ciesze sie z Toba nie mieszkam bo bylabym szersza niz wyzsza,co byloby okropne bo mam 178cm.wzrostu;))
pozdrawiamy:))

belaiza

belaiza 2012-02-28

zrobiłam ...serek zrobił furorę wśród gości :)

wosiek

wosiek 2012-03-07

robilam,wyszlo super,sos rewelacyjnie komponuje z serem,dzieki wielkie:))
pozdrawiamy cieplusio z pelnym brzusio:))

anulek2

anulek2 2012-03-08

w sobote zrobie to cudo...dla gosci hehe...i pochwale sie czy smakowało

pamela5

pamela5 2014-01-13

To jest piękne:-))))

yolly

yolly 2014-01-16

super przepis

dodaj komentarz

kolejne >