Przystawka,,,albo przekąska na przyjęcia. Łosoś w pistacjach i w popiele z pora. Miodowy Vinegret z mango. Smacznego.
Włóż liście pora do piekarnika, rozłożone na pergaminie. Poczekaj, aż się por zwęgli, pokrusz popiół i obtaczaj w nim łososia z pistacjami.
dodane na fotoforum:
lila25 2011-03-09
to juz wyzsza polka , wyglada ciekawie :-))) i te supelki , danie dla zapominalskich ? cos dla mnie , pozdrawiam :)
gosiagl 2011-03-09
Witam ,,,,rybka nie koniecznie dla mnie ale wygląda super*_* miłego dnia życzę:)))
mi56ran 2011-03-09
Ciekawa jestem co to za popiolek.....Pozdrawiam cieplutko i zycze pogodnego popoludnia.!!!
slavoo 2011-03-09
ło jejku teraz to wypadłem z pierwszej 10,,,,,,,,,,,,,,,ale porażka hihi:):):)
ładnie pokazane :):)widać że lubisz to bardzo bo efekty widać!!!
violinka 2011-03-09
fajna kompozycja jak smakowitaaaaa
kot54 2011-03-09
Szefie to nie na mój żołądek.....zwykła kobita jestem......
Piękna ....pyszna ale nie jadłam.....
Pozdrawiam :)
kot54 2011-03-09
wystarczy na chwilę wyjechać a tu Szef takie cudaki wystawia......:)
kot54 2011-03-09
smakuje...Szefie ale wędzony przez zięcia, a takich specjałów
to ja nigdy nie jadła....a przypalone...to chyba nie smaczne...
dobra dobra już milczę.....:)
kot54 2011-03-09
re; a co do lalek to, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
czymś łapki trza zająć.....
katka12 2011-03-09
Re: W wazonie :))
lucesse 2011-03-09
...czyli danie zgodnie z tradycją środy popielcowej...smaczne, wiem nie tak dawno jadłam coś podobnego :))
Pozdrawiam i miłych chwil dnia zyczę :))
katka12 2011-03-09
Nie sypałeś chyba spalonego pora na włosy ?
bryza 2011-03-09
Świetne i w dodatku takie ciut tradycjonalne !!!!!!!!..... hihihi....zastrzelił mnie tylko ten popiół z pora ! ale już po Twoim wyjaśnieniu jestem o stopień wiadomości kulinarnych bogatsza !!!!! hihihihi..... DZIĘKI i pozdrawiam w środę popielcową :)))))))
katka12 2011-03-09
Włosa nie widzę :)
doris01 2011-03-09
Dzień już się kończy,
słoneczko zachodzi
to jest oznaka,
że nocka nadchodzi.
cudownego wieczoru ...
nika81 2011-03-09
U mnie dzisiaj także łosoś na kolacją,jak post to post!
sweter 2011-03-09
niesamowita kolorystyka... ale popiół? yyy... no nie wiem... nawet taki z pora... to tak na Popielec rozumiem...
:o)
eliszka 2011-03-09
o mój drogo ..pojechałes! Musze to wypróbowac i pochwale się na blogu orginalnym przepisem..super to wygląda..
antera 2011-03-09
Niezwykły przepis..., może spróbuję go wykonać..., wygląda bardzo malarsko - gwasz po prostu
Pozdrówka
iwona38 2011-03-09
wygląda efektownie
Życzę dobrej nocki i żeby jutrzejszy dzień był jeszcze ciekawszy i przyjemniejszy od dzisiejszego:-)
Kolorowych snów:)
sulika 2011-03-09
Jeszcze tylko wiatru brakuje by poruszył te wiatraki, ale popiołu by szkoda było...
kris13 2011-03-09
No,o popiele z pora jeszcze nie słyszałam...ale w Twoim wykonaniu napewno jest dobre! Pozdróweczki :)))
jankewa 2011-03-09
No proszę- świetne :-)))
-A tak ,było nastrojowo hehhe wkońcu święto hehehe :-)))
magdabo 2011-03-09
Wow , świetny pomysł z tym popiołem - gratuluję pomysłu i talentu , tego się nie spodziewałam ... brawo !!!
oliwkas 2011-03-09
ŁaaaaaaaaŁ! To już przesada, żeby tak szokowac :) Cuuudnie! Pozdrawiamy!!!
spain 2011-03-09
Mistrz jak dla mnie :) patrząc po prostu wymiękammmm
vomen 2011-03-11
zamierzam jutro podać tę przystawkę.....martwi mnie tylko czy uda mi się zrobić ten popiół.......
vomen 2011-03-13
była pyszna.....:)) i efektowna zarazem...:))
piękne dzięki :))
siestala 2011-03-13
od Bogi wiem, ze uzyla wedzonego lososia, ale nie jestem pewna , czy ten u Ciebie jest wedzony? Wzbudzasz zachwyt swoimi pomyslami i wykonaniem :) Prezentacja zawsze z najwyzszej polki.
Serdeczne dzieki:)
gabulec 2012-02-09
W Twojej galerii przepada się na godziny...
Podziwiam i nie umiem się nazazdrościć Twojej żonce!!!! :D
allilah 2012-02-19
Z tym porem dobra rada....
Ojtam! Ojtam!
re;Jakże bym śmiała Cię zawstydzić....
Nie dość Wielki Mistrz ...
to jaki skromny,piękna cecha...
Ale ja mam oczy...
Nie ważne dla kogo gotujesz.;-)
Ważna cała reszta.;-)
I za całokształt wielkie Brawa!!!