FENKUŁ PO WENECKU.
Finocchio alla veneziana.
SKŁADNIKI:
*fenkuł (koper włoski)
*1 cebula
*1 duży ząbek czosnku
*2świeże pomidory
*sos pomidorowy
*oliwa do smażenia
*świeżo zmielony pieprz,sól,tymianek
PRZYGOTOWANIE:
1.Fenkuła oczyść,odkrój natkę i odłóż do dekoracji,pokrój na ćwiartki,gotuj 10 minut.
2.Na patelni rozgrzej oliwę,podduś czosnek i cebulę posiekaną w kostkę,dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory i sos pomidorowy,przypraw.Dodaj odsączonego gotowanego fenkuła.
3.Podawaj przystrojony natką kopru.Smacznego.
dodane na fotoforum:
marata 2010-11-22
Wygląda apetycznie :)
lucesse 2010-11-22
Pozdrawiam i przyjemnego dnia życzę :)
irys3 2010-11-22
Świetnie wygląda i pewnie też tak smakuje ..............pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
alladyn 2010-11-22
Mój nerwowy żołądek czeka zatem na przepis ;-) pozdrawiam.
kot54 2010-11-22
Wygląda ciekawie..........:)))
fridaa 2010-11-22
Ni to ja też....
Proszę o talerzyk.
Miłego popołudnia Ci życzę.
ankaaa 2010-11-22
Dziekuję Sławku... bardzo ładna i apetyczna galeria :)) Uroczego tygodnia życzę i pozdrawiam :))
becia52 2010-11-22
Super foteczka:)))
agat39 2010-11-22
.........wygląda pysznie i pięknie podane.......miłego popołudnia pozdrawiam....:)))
tamka 2010-11-22
Wszystko tu takie apetyczne, aż ślinka leci..! Pozdrawiam i wspaniałych pomysłów życzę, które w kuchni są niezbędne:))))
dorota8 2010-11-22
Jestem jeszcze przed obiadem !!! Panie Sławku - nie drażnij głodnego!!!
Pozdrowionka:)))))
anus77 2010-11-22
pYSZOTKI..POZDRAWIAM WIECZOROWA PORA
ymorial 2010-11-22
Nie za bardzo rozumiem Twój komentarz...
julaa1 2010-11-22
Perfetto!
Salute carini
julaa1 2010-11-22
Mam isc walczyć haha czy wymienić?
julaa1 2010-11-22
Bo nie ma mnie w galerii nie wystawiam swoich fotek tą też usunę tylko koleżanka miała ocenić buty więc wstawiłam na chwilkę
menka 2010-11-22
Wygląda bardzo apetycznie:) Zawsze ciekawiło mnie co można zrobić z takim koprem włoskim... dziękuję Ci za ciekawy przepis:) To akurat chyba nie jest zbyt kaloryczne ale jak będziesz nam tu serwował takie pyszne desery i smakowite mięska to będziesz niebawem musiał wziąć nas wszystkich na dietę. Piękne zdjęcie:) Oczywiście:)
julaa1 2010-11-22
haha i tak nikt nie załapie o co chodzi
jaworr 2010-11-22
Bardzo smaczne warzywko, a tak mało popularne i przepisów niewiele ....
jak tylko dostanę kupić, to zaraz korzystam z przepisu.....:))
pozdrawiam...
pox2gi 2010-11-22
lubię finocchio, ale tak jak Ty serwujesz jeszcze nie jadłam........muszę spróbować to zrobić.......
miłego wieczoru życzę :))
halinac 2010-11-22
CIEPLUTKO POZDRAWIAM!!!
ŻYCZĄC MIŁEGO WIECZORKU , RADOSNEJ I DOBREJ NOCY:)))
Apetyczne:))
igorula 2010-11-22
Nie bardzo rozumie co chciales przez swoj komentarz powiedziec
beti35 2010-11-23
Witam mojego ulubionego kucharza ;-)
Troszku mnie tu nie było......i ominęło mnie tyle pyszności....No ty jak coś ugotujesz to na kolana powala !!!!!
POZDRAWIAM ;-)
pox2gi 2010-11-23
re: dziękuję bardzo nie omieszkam skorzystać z Twego przepisu :))
Widzę, że lubisz kuchnię włoską.....
pozdrawiam w te pochmurne popołudnie :))
eporemb 2010-11-23
pyszności/jesteś wspaniały że podajesz przepisy zawsze coś ściągnę-no może nie wyjdzie mi tak pysznie jak tobie ale smaczne jest/
WSPANIAŁEGO POPOŁUDNIA
--RADOSNEGO WIECZORKU--
---SŁODZIUTKICH SNÓW---
michnas 2010-11-23
Pozdrawiam.Skorzystam i skopiuję Twój przepis,może mi tak smaczny nie wyjdzie,ale spróbuję zrobić,dzięki.....
halinac 2010-11-23
DOBRY WIECZÓR :)
POZDRAWIAM SERDECZNIE MIŁEGO WIECZORU ,SPOKOJNEJ NOCY,
PIĘKNYCH SNÓW ŻYCZĘ :)
hanako 2010-11-23
Małe sprostowanie: to nie labrador tylko wyżeł niemiecki krótkowłosy...labradorki są w jednym kolorze :) i mają więcej masy :) ogólnie rzecz biorąc są inne od wyżłów pod każdym względem :)
julaa1 2010-11-23
Już rozpaliłam kominek siadaj
danka1 2010-11-23
O - poproszę bo nie jadłam, a prezentuje się ładnie.
matka50 2010-11-24
Witam milutko pozdrawiam cieplutko
pijąc kawkę wpadam na garnek
odwiedzić i posłać dobre słowo
życząc miłej środy.....
gniewko 2010-11-24
Smakowicie to wygląda !! :)
Zwykły budowlaniec ma średnio 15 tyś kor.
Pozdrawiam serdecznie :)
adamowa 2010-11-24
Szczerze to ja go nigdy nie jadlam ...musze wyprobowac raz jak przepis podajesz :) Udanego dnia zycze ...
danka1 2010-11-24
Pozdrawiam środowo i dzięki za odwiedzinki oraz komentarz.
wgr51 2010-12-05
hej ,masz pomysly cool z tym jedzeniem,musze tu czesciej zagladac...ciao.
ainuga 2010-12-08
Oglądając Twoją galerię robię się głodna...
Pozdrawiam.
perro1 2011-03-13
Z przyjemnością i wielkim apetytem pozwoliłam sobie Ciebie dodac do ulubionych. Będe tu wracała.