Witam:-))
Cieszę się, że prezentowany deser się podoba. Zdjęcie wyszło dość kiepsko, w rzeczywistości deser wygląda ładniej.
Pytaliście, jak to zrobiłam, więc piszę.
Biała galaretka jest zrobiona na bazie mleka z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i żelatyny.
Kieliszki trzeba ustawić pod odpowiednim kątem. Najlepiej położyć je w pudełku i oprzeć górą o kant pudełka. Do tak ustawionych kieliszków lejemy ostrożnie jedną z galaretek i czekamy, aż zastygnie. Jeżeli jest już dość sztywna, wyjmujemy kieliszki z pudełka, stawiamy prosto i nalewamy chłodną, drugą galaretkę. Czekamy do stężenia. Kiedyś ozdobiłam na górze bitą śmietaną i świeżymi truskawkami z zielonymi listkami. Było jeszcze ładniej;-))
Pozdrawiam Was serdecznie:-))
slav43 2013-12-12
Ależ to musi byc smaczne.:)))
vitaawe 2013-12-12
WITAJ...:)))
Im dłużej się żyje, tym ranek
jakby wcześniej przychodzi
z każdym rokiem
.. J. Steinbeck
adam24l 2013-12-13
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10 i nowości. Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
krak21 2013-12-13
Życzę miłego wieczoru !
rycho2 2013-12-13
witaj Pamelko, pozdrawiamy Cię milutko życząc przyjemnej reszty wieczoru, spokojnej nocy i miłej soboty, Basia i Ryszard ♥☺
jurekw 2013-12-17
Sprytne! Nim przeczytałem Twój opis przez dłuższą chwilę zastanawiałem się jak to powstało... i niestety nie trafiłem;)