tą troszkę zmieniłam jak w internecie.Sezam ,orzechy włoskie ,miód i troszkę syropu klonowego.Po zmiksowaniu wszystkiego ułożyłam na foli i dodałam rodzynek.Dobra.
za dużo proszę sobie nie obiecywać.
Chałwa domowa ma inną konsystencję jest bez chemii i zje się mała bo nie ciągnie tak jak ta ze sklepu,zjadło by się 4 batony.Sezam jest bardzo zdrowy można dodawać do sosów,mielonych itp,bo ma w sobie zdrowy tłuszcz.
Następna będzie z polewą czekoladową i bezami ze sklepu piekariniczego.Przepis z internetu.
oriola 2017-02-01
Słodzę sobie życie bo troszkę za dużo trosk,a do sklepu nie mogę wyjść.Bo psina po operacji dzisiaj.
izolek 2017-02-02
Chyba Cię przebiję bo ze sklepu internetowego przez pomyłkę przysłali mi sezam czarny!!! Będę oczywiście robiła chałwę ale czarną a dodam kokosowe płatki - dosyć duże no i żurawinę....zobaczę.
Zdrówka dla pieska.
Jeżeli masz jakieś ciekawe przepisy to pokazuj - najlepsze te już sprawdzone.
Ten na omlet był super bo dał inspirację do następnych kombinacji a tak to powinno działać - wymyślamy fajne rzeczy.
izolek 2017-02-02
Przepis na omlet był fajny - czekam na inne przepisy (nie ciasta i nie mięsa).
Dziękuję.
lenka58 2017-02-02
Oleńko, zdrówka dla pieska życzę. Ależ Ty pyszności przyrządzasz, aż ślinianki mi zapracowały. :-)))
izolek 2017-02-02
To na mojej fotce to jest sorgo - przepraszam.
Jeżeli chodzi o bulgur to jest też jasny ale mnie bardziej smakuje ten ciemny razowy.
izolek 2017-02-03
W sprawie tego omletu - naleśnika to poproszę Cię jednak o dokładniejsze podpowiedzi; na dwa jajka ile suchych produktów np: po 1 łyżeczce czy więcej, moczyć można razem czy osobno, smażyć 1 szt. czy podzielić na dwie części.
Dziękuję.
stasia8 2017-02-06
Nigdy nie robiłam...u mnie nie specjalnie lubią chałwę...a jak dla mnie to nie opłaci się robić...
lateska 2017-02-07
musze sprobowac zrobic chalwe chociazby dla samej ciekawosci i innego smaku niz w sklepie .. :)