Biszkopt ciemny z 5 jaj.
środek;
puszka brzoskwiń
3 puddingi(koniecznie właśnie te budynie bo nasze krajowe niestety w połaczeniu z sokiem są do niczego.
3 łyżki cukru
pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Sok wylać z puszki i uzupełnić do 1 litra sokiem brzoskwiniowym z kartonu ,lub przegotowaną wodą.3budynie rozrobić ,dodac cukier i gotujemy na soku jak normalny budy .Do gorącej masy wsypać pokrojone brzoskwinie i wymieszac.Gorące wylać na cisto.Odstawic do wystudzenia.
GÓRA:
600ml-śmietany 30 %
1,5 paczki galaretki cytrynowej
1,5 szklanki wody.
Wodę zagotować ,po zdjęciu z palnika wsypać galeretkę i dokładnie wymieszc .Smietanę ubić lekko ale nie wcześniej jak, zauważymy ze galaretka tęzeje.Tężejącą galaretkę wlac do śmietany i miksowac.Wylać na cisto i posypać startą czekoladą.
SMACZNEGO:)
theresa 2009-02-14
MADZIU WSZYSTO FAJNE UWIELBIAM CIASTA__ALE MUSZE PRZYSTOPOWAC I WRESZCIE ZACZAC SIE ODCHUDZAC __WIOSNA IDZIE POTEM BEDA PROBLEMY Z UBIOREM;)
oli74 2009-02-14
To witaj w klubie Tereniu .Ja codziennie zaczynam dietę ...z której nic nie wychodzi.
Od poniedziałku spróbuję ☺☺☺
rita55 2009-02-14
Juz gdzies trafilam na ten przepis, tylko z sokiem pomaranczowym... zachecajaco wyglada, tylko tu polproduktow mi brak;))) np - galaretki
oli74 2009-02-14
Galaretek tez nie ma???O Matko ,,masakra.Nie musisz dawać galaretek do smietany ,tylko coś co ją usztywni ...(może Wiagrę hhehehehe nie no oczywiście żartuję) Małgosiu:)
gosia2 2009-02-15
o super ! jest przepis ... to teraz trzeba sprawdzić czy równie dobrze smakuje jak i wygląda :)
pozdrawiam , miłej niedzieli
calea 2009-02-16
Ale u Ciebie pysznie jest:)))