ciasto

ciasto

Biszkopt ciemny z 5 jaj.

środek;
puszka brzoskwiń
3 puddingi(koniecznie właśnie te budynie bo nasze krajowe niestety w połaczeniu z sokiem są do niczego.
3 łyżki cukru
pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Sok wylać z puszki i uzupełnić do 1 litra sokiem brzoskwiniowym z kartonu ,lub przegotowaną wodą.3budynie rozrobić ,dodac cukier i gotujemy na soku jak normalny budy .Do gorącej masy wsypać pokrojone brzoskwinie i wymieszac.Gorące wylać na cisto.Odstawic do wystudzenia.

GÓRA:
600ml-śmietany 30 %
1,5 paczki galaretki cytrynowej
1,5 szklanki wody.
Wodę zagotować ,po zdjęciu z palnika wsypać galeretkę i dokładnie wymieszc .Smietanę ubić lekko ale nie wcześniej jak, zauważymy ze galaretka tęzeje.Tężejącą galaretkę wlac do śmietany i miksowac.Wylać na cisto i posypać startą czekoladą.

SMACZNEGO:)

theresa

theresa 2009-02-14

MADZIU WSZYSTO FAJNE UWIELBIAM CIASTA__ALE MUSZE PRZYSTOPOWAC I WRESZCIE ZACZAC SIE ODCHUDZAC __WIOSNA IDZIE POTEM BEDA PROBLEMY Z UBIOREM;)

oli74

oli74 2009-02-14

To witaj w klubie Tereniu .Ja codziennie zaczynam dietę ...z której nic nie wychodzi.
Od poniedziałku spróbuję ☺☺☺

rita55

rita55 2009-02-14

Juz gdzies trafilam na ten przepis, tylko z sokiem pomaranczowym... zachecajaco wyglada, tylko tu polproduktow mi brak;))) np - galaretki

oli74

oli74 2009-02-14

Galaretek tez nie ma???O Matko ,,masakra.Nie musisz dawać galaretek do smietany ,tylko coś co ją usztywni ...(może Wiagrę hhehehehe nie no oczywiście żartuję) Małgosiu:)

halinag

halinag 2009-02-15

dzięki za przepis

gosia2

gosia2 2009-02-15

o super ! jest przepis ... to teraz trzeba sprawdzić czy równie dobrze smakuje jak i wygląda :)
pozdrawiam , miłej niedzieli

calea

calea 2009-02-16

Ale u Ciebie pysznie jest:)))

dodaj komentarz

kolejne >