pekina

pekina

Kapustę pekinską pokroić lekko posolic i posypac sosem KNOOR cebulowo ziołowym, lub koperkowo ziołowym- wymieszac.
Wkroić ogórki konserwowe, lub kiszone ,ciężko powiedziec ile, bo zalezy od wielkości kapusty, puszkę kukurydzy, pół pora, pół średniej cebuli.Wszystko wymieszac.
Następnie dodac 3-4 łyzki majonezu HELLMANS BABUNI i 1 łyżeczkę musztardy SAREPSKIEJ z ROLESKI.Jeśli trzeba to dosilic i dodac szczypte cukru.

Surówka jest wysmienta polecam i zyczę SMACZNEGO:)

betinka

betinka 2009-01-25

Czy to sałatka z pekińskiej kapusty?

oli74

oli74 2009-01-25

Tak to pekina:)Przepis podałam więc można spróbować:)
Pozdrawiam:)

theresa

theresa 2009-01-25

NA PEWNO SKORZYSTAM Z PODANEGO PRZEPISU:)

halinag

halinag 2009-01-25

robię podobną nie dodaje cebuli ale dodaje pomidora w kostkę i świeżego ogórka.........
Twój przepis też dobry wypróbuję

kitka01

kitka01 2009-01-25

warto wypróbować do obiadku

oli74

oli74 2009-01-25

Halinko jak wiesz ,pekińską można robic na tysiąc różnych sposobów.Wypróbuj ten przepis mam nadzieję ze Ci zasmakuje:)

rychu84

rychu84 2009-01-28

Nie no.......tej galerii nie da się normalnie oglądać.
Przecież to natychmiastowego głodu można dostać......
Pozdrawiam.

zgaga6

zgaga6 2009-02-28

tą surówkę robię niemal identycznie,będzie pasować do kluseczek z sosem:))

lanta21

lanta21 2017-10-22

pycha

dodaj komentarz

kolejne >