...z wczoraj.
Łosoś z pesto pietruszkowym.
Odkurzyłam mój parowar i strasznie żałuję, że go z poddasza przysmyczyłam.
Tak sobie pomyślałam, że może uparuję rybkę....i powiem Wam szczerze, że ją nieźle sponiewierałam.
Niby wygląda apetycznie, ale mi nie smakuje.
Zmarnowałam łososia i stwierdzam jednogłośnie, że nie ma to jak usmażona chrupiąca rybunia.
Parowane będę jadła jak mi wypadną wszystkie zęby i moje podroby będą w krytycznym stanie :D
nokcarg 2013-07-27
Ale smakowicie wygląda.....ale ja też "parowanego" nie lubię...."parowane" to na wsi ziemniaki świnką sie podaje,choć zęby mają....;)...
Smażyć nie eksperymentować !!!...Ryby szkoda ...kasa do kosza...:P
oli74 2013-07-27
Święta racja.
Już na pewno tego błędu nie poczynię.
Co mi tam po wyglądzie, jak w smaku taka nijaka.....
Parowar już raczej nie poczuje prądu w kablu :P:P:P
nokcarg 2013-07-27
Na śmietnik.....ty albo poczekaj...przecież kiedyś ci te zęby jednak wypadną nie??.....Jak można mieć sztućce z demobilu to za 60 latek i Twój parowarek taki będzie....bo tak można nie??...no nie??....
oli74 2013-07-27
No teoretycznie taką ewentualnośc musze brać pod uwagę....ale są implanty więc spoko loko :P Pogryziem, pochrupiem....
Myślisz, że wytrzyma tyle?....ale czekaj no kochana...za 60 latek to ja będę stulatką...
Źle kombinujemy buahahahah ;D
nokcarg 2013-07-27
eeee to nie...w$!%#butaj na śmietnik i szlus....co sobie będziesz strych gratami zaśmiecała:)
oli74 2013-07-27
A on taki łandny*...amerykanski*...
Poczekam...może komuś się zepsuje i będzie w potrzebie, to sprezentuję :)
nokcarg 2013-07-27
Amerykański Hullenderski Chiński....."yjebaj".....niech cie więcej nie kusi...:P....Z parowara....ŁOSOŚ.....masakra...:P
oli74 2013-07-27
Basiu..nie polecam...naprawdę niesmaczne.
Spaprałam rybę i tyle.
nokcarg;
Ok...w poniedziałek go w%!$#butam, bo mi jeszcze nie daj Boże nie jednen plagiat do łba przyjdzie:D
nokcarg 2013-07-27
Ale na plagiatorkę i flondre* jeszcze nie awansowałaś....buhahahahhah.......Musisz osobe prosić może cie mianuje...ale to już zawsze numer dwa!!! hihihihih
oli74 2013-07-27
Osoba* mnie omija szerokim łukiem:P
Jeśli chodzi o moje awanse, to nie będę wymieniała kim już bylam hahahah...
Zawstydziłaby się chyba osoba*, że stać ją było na takie epitety.
Se normalnie PSTRYKNĘ....:p
nokcarg 2013-07-27
ahahahahah....osoba to przecież taka "prawa" dusza....a wszyscy bez powodu na złość osobie robią....czy jakoś tak....;)))
oli74 2013-07-27
Jasne...pitu, pitu...
Takie mydlenie oczu, to wiesz...
Wszędzie wszyscy winni, tylko osoba taka cacy.
Myślałby kto:P
Ja po takiej akcji nie pokazałabym się ludziom na oczy.
Ale jak ktoś wstydu nie ma, to jest jak jest i jest jaki jest.
irogo 2013-07-27
oj Madzia .... może i dobra ,ale ja jeszcze jestem pod wrażeniem dań serwowanych w Anatewce....:))) .....
temidar 2013-07-27
Opis jest świetny. Od razu widać że nie potrafisz gotować. Ryba parowana jest pyszna, tylko wcześniej trzeba ją odpowiednio przyprawić. Ale jak ktoś nie ma smaku to nawet smażona będzie do kitu.
Jak masz zdrowe (i w co wątpię wszystkie swoje) zęby to jedz ryby i mięcho na surowo.
Prostactwo to nie to samo co prostota.
Podpisano.
Znajoma z przed lat.
violinka 2013-07-28
Madziu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości mnie też nie smakuje jedzenie z parowara słonecznej niedzieli pozdrawiam gorąco
efrost 2013-07-28
oli, jak już zęby ci powypadają i podroby legną w gruzach to i smaku nie będziesz miała tak wysublimowanego, rybka jak znalazł, nie wywalaj :DDD
bea73 2013-07-28
Dzień Dobry! Milutkiej niedzieli i koniecznie w cieniu, bo dzisiaj afrykańskie upały.... pozdrawiam....
mozilka 2013-07-28
Widok cudny,kolorek tej pietruszki harmonizuje z kolorkiem rybki.Ale w końcu kubki smakowe mamy w językach.Wywal ustrojstwo i wracaj do tradycji Madziu.Pozdrawiam:))
oli74 2013-07-28
temidar;
Stare powiedzenie mówi \"nie rusz gó..a, bo zacznie śmierdzieć\"...i jak to w twoim przypadku marna osobo bywa, capi ile wlezie.
Co ty myślisz, że my wszyscy jesteśmy tak głupi jak ty mądry, żeby nie wiedzieć kim jesteś?
Buahahahah znajoma sprzed lat ...oj sorry \"z przed\":D
Wstydu nie masz, kultury nie masz, wyglądu nie masz, rozum też ci wyparował na te stare lata, czepialski prostacki gbur.A teraz wal z tą wiadomością do admina kablu jeden.
Z wielką przyjemnością przyjmę zawieszenie konta w zamian za wyrąbanie cię stąd na zbity r...j ty wychudzony, zasuszku :P
Żal ci dupsko ścisnął, że moja ryba wygląda o niebo lepiej jak ten twój ostrobok z zakrytym łbem.Chlebka nawaliłeś, bo ryba psuje się od łba buahahahahaha.
astra40 2013-07-28
wygląda wspaniale :) ja lubię łososia w każdej postaci, chociaż takiego nie jadłam, to sądzę , że na pewno jest pyszny :)
stoxik 2013-07-28
rybka z łebkiem i oczkami-bo lubi jak go cosik z talerza obserwuje.. ;p z parowaru robi bo taka to akurat do memlania dla szczerbatych... z panierką miałby pewnie problem :D
Twoja rybka wygląda bardzo apetycznie,ale jak powiadasz że żaden specjał to się nie pokuszę se normalnie usmażę ;p
mocarz 2013-07-28
i znowu Temidar i jego drugie wcielenie bedzie mowic ze sobie roimy iz to jedna i ta sama osoba buhahahaha każdy widzi i zna styl wypowiedzi Włodzia :) to nie my mamy urojenia ale raczej ty marna osobo o 100 wcieleniach .że ta ziemia nosi takie wynalazki jak Temidar to dziwne jest :)
oli74 2013-07-28
stoxik;
Bo wszystko co Uuuun zrobi, to jest najlepsze, bo uuun się zna na kulinariach i ma smak.
Faktycznie ma smak....:P
Jeśli mi ktoś powie, ze coś smakuje wyśmienicie z obskrobanej z teflonu patelni i z upapranych garów stojących w upapranej z brudu kuchni , to ja dziękuję!
Nie ma to jak przerost ambicji nad możliwościami.Śmiechu warte.