Jak tradycja nakazuje, w piątek rybkę pałaszuję:P
Miruna w cieście, kania smażona, ziemniaki i pomidorki polane sosem koperkowo- ziołowym.
irogo 2012-09-21
cholera ...rybka ....chociaż lubię ,to z Twojego talerzyka skubnę resztę ,rybkę zostawię dla .....takiego jednego gnoma,który na pewno u Ciebie zagości ....... dobra ?.....:)))
oli74 2012-09-21
Iwonka On by nie ruszył mojej rybki, bo moja nie ma oczóów, a poza tym nie smazyłam jej na masełku klarowanym, bo sobie nie naklarowałam:P
I widzisz....tak to jest jak się nie kończy wyższej szkoły gotowania:P
O ja gooopia:P
lulka1 2012-09-21
pychotka ..ja się wyłamałam z tradycji wczoraj na kolację usmażyłam dzwonka łososia tak więc dziś piekę solidny kawał świni ..będzie szyneczka z ziemniakami pieczonymi :P
Dziękuję za wskazówki co do kaczuchy :D
amarmad 2012-09-21
No popatrz, zrobiliśmy prawie to samo.
No w każdym domu rybka. Tylko tu i ówdzie gzik ;))))
gil11 2012-09-21
Zaszalałaś ....oto ona usmażona....
pięknie na talerzu położona...u kogo Pani
brała nauki kulinarne....bo moje to są marne :>(
anulek2 2012-09-21
moj ulubiona Miruna
extensa 2012-09-21
buuuu, o ja nieszczęsna... nie przestrzegam!!!! ale nimam, ani masełka klarowanego, ani rybki... no chyba, że też skubnę trochę u Ciebie, tak dla podtrzymania tradycyi, co?
kot54 2012-09-21
no nie ale ful wypas rybka na obiad....
i jak podano...no no no....smacznego :))
oli74 2012-09-21
Basiu jak dla podtrzymania tradycji to pozwalam :PP
Skubaj do woli, ale ostrzegam.Nie smażyłam na masełku klarowanym:P
oli74 2012-09-21
gil11::):):)
Moja droga...nauki kulinarne pobierałam w Niższej szkole Miernot i Trollowania im. Gooopoli Garnkowych:P :P
grackon 2012-09-21
oli74...a to szkoła widzę na full wypasiona buhahahhah
co to jest ten gzik kurna no??????
grackon 2012-09-21
a co do rybki to....no może i ona dobra jest,ale ja tam wolę dorsza,i to smażonego na oleju.....taka Szkoła Kucharzenia;) buhahahhahah
mocarz 2012-09-21
Hihih on juz raczej ńie zawita wie ze to odbiciem pyszczka a sie skończy dla niego :-) a ze tchorzostwo ma ne buzi wypisane i kozakiem jest tylko w swoim M .... To wlazl do dziurki i niucha z niej :)- Oliiiii ale obiadek tradycyjny zrobiłas , pycha
oli74 2012-09-21
No wreszcie chociaż jedna pomarudziła i napisała, że woli coś innego :)
A graconku na oleju jakim?
Biedronkowym 3 litrowym, czy z pierwszego tłoczenia, a może oliwie extra wirgin?
grackon 2012-09-21
oli....no przeca Kujawski z pierwszego tłoczenia takim mam w sklepie za rogiem;)....Ale i biedronowy** byłby dobry.Na bezrybiu i rak rybą* także biorę jaki jest.....lubiem* dorsza (cod'a) mniamm:)
amarmad i co z tym twarogiem??......z ziemniakami???
bunio 2012-09-21
O! ja jawnogrzesznica ............ dzisiaj mięcho wcinałam aż mi się ucha trzęsły........... coś mi się te postne dni poprzestawiały.............. a swoją drogą to takich staroci post nie obowiązuje ale propozycja świetna, przemyślę to.................. buziaki Madziu :-))))))))
extensa 2012-09-21
re.: Madziu - to jednak sobie poskubię u Ciebie... inaczej będę ostra jak siekiera hi, hi, hi...
gil11 2012-09-21
re; to my obie gooopole były w jednej szkole...
ale jak GOTUJEMY hahaha...
wyższa szkoła maksia WYMIĘKA...żenada..
WYMIĘKA...żenada..
oli74 2012-09-21
gil1;No właśnie....jak gotujesz, bo nie widziałam?
Siem pochwal jadłem i zobaczymy czyś z nami do budy chodziła:P
irogo 2012-09-21
wiesz Madziu jakbyś wcześniej pomyślała....jakoś bym Ci dostarczyła olej ..dobry olej taki wiesz od chłopa... przyjdzie dzisiaj z jajami to go poproszę coby trochę tak z pierwszego tłoczenia dał....:)))
kliczek 2012-09-21
E tam.Ten jego ,znaczy tego kulinarnego guru-gzik,koło gziku ino leżał,a moze nawet nie.Jak kto czosnku do gziku dodaje,to juz nie gzik.Sama Gessler o tym mówiła,ale przeca on mądrzejszy niż Gesslerowa,a nawet trzy Geslerki!
efrost 2012-09-21
Tez gzik znany jest mi tylko z nazwy i fotek najlepsiejszego kuchorza i wygląda mi to na rzadki twarożek.
Raczej nie ma to nic wspólnego z kartofelkami bryzganymi.. blee...
gil11 2012-09-21
co nie wiesz...nie rób siary....ten co na gitarze gra....
włoski mu się najeżyły....bo mu żal...że do stołu
nie zaprosili....ot co...
gil11 2012-09-21
oj nieszczęsny....myślę że swoją podobiznę
będzie oglądał....maluśki nieszczęśnik....
bunio 2012-09-21
Madziu zobacz u mnie "mam i ja" ;-))))))))))))))))))))))
bunio 2012-09-21
mam wszystkie tematyczne gadżety go tego potrzebne nawet gitarę i se poćwiczymy przed festiwalem...........:-))))))))))))
bunio 2012-09-21
sorry ............ poleciałam na ogród zebrać gatki ze sznurka i gdzieś się podziało:-) ale widziałaś Madziu cały czas jestem w temacie i na topie;-))))))))))) śpij dobrze buziak:-)
kliczek 2012-09-21
A....gitara.....ja se też na festiwal jadę.Festiwal Grania Na Nerwach.I zagram se na nerwie,bo mi to czasem wyjdzie,zwłaszcza jak mam nerwoból.I nawet krzesło zabieram,co by mi nikt nie wypominał,że spod budy z piwem zabrane!!!!
taka3 2012-09-21
Witaj Madziu to My trolle już mamy szkołę Nam poświęconą hi hi fajnie a kaj ci ona ? pozdrawiam gorąco bo chłodno na dworze :)
hannae 2012-09-21
Oli ... wszystko tutaj pyszne jest i cudownie pokazane , chetnie zasiadam do stolu i to z zamknietymi oczami zjadam wszystko a wiem ze Twoje potrawy sa tak piekne jak Twoja kuchnia jest . Nie mam zadnych obaw ! ;)))) .
Moja kaczusia wspaniala byla - lidl a taka wspanialosc , pewno jakas baba przytargala ja tam i ja wlasnie trafilam na nia . Pozdrawiam serdecznie .
theresa 2012-09-22
Witam Cie Madziu po krótkiej przerwie...o jaki ladny i pewnie smaczny obiadek z rybka.
...zycze milego dnia i pozdrawiam.
kot54 2012-09-22
Pozdrawiam i Dobranoc mówię bom zmęczona :)
marcia7 2012-09-23
mniam ;D