Nazbierać , każdy owoc przeciąć dokładnie wyczyścić z kłaczków i pestek,
ugotować syrop, i smażyć , dodać sok z cytryny, trochę imbiru, pychota.
dodane na fotoforum:
batroja 2014-11-15
róża dzika, dużo roboty.
kongor1 2014-11-15
Tak, Olu! Dzika róża to wielce pożyteczna rośliną! I ciągle niedoceniana! Mnie najlepiej wychodzi wino z jej owoców. Samo zdrowie! Miłej niedzieli życzę :):)))
wydra73 2014-11-15
Estetka ! Trzeba było sfotografować stanowisko pracy ,niejednemu by się odechciało babrać z pesteczkami i włoskami.
irena77 2014-11-15
A ja jestem wygodna,już z tym się nie babram,kupuję w sklepie gotowe syropy :).....miłej nocy życzę
maria57 2014-11-15
szkoda, że tak daleko mieszkasz - wycyganiłabym od Ciebie chociaż do posmakowania - prawdziwe cuda pitrasisz!!!