Już się poprawiam. Oto przepis.
Drożdżówka z czereśniami:
pół kg drylowanych czereśni
3 całe jajka
6 łyżek cukru
cukier waniliowy
pół kostki drożdży
pół litra mleka pół palmy pół kg mąki
Ubijam jajka, po chwili dodaję cukier potem mąkę i rozpuszczoną ale chłodną margarynę, cały czas ubijam i dodaję przygotowane drożdże
Drożdże:
odrobinę mleka podgrzewam dodaję drożdże, łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. Jak wyrośnie dodaję do ucieranego ciasta.
Ciasto na blachę i na górę wysypuję czereśnie.
Na koniec posypuję kruszonką.
Kruszonka:
2 łyżki masła, 1 łyżka cukru,pół szkl. maki
Piekę 35 min w 170 stopni.
Smacznego.