schabik z młodą kapuchą na śmietanie

schabik z młodą kapuchą na śmietanie

Kapusta na śmietanie:
1 młoda kapustka, 1 cebula. 5 łyżek kwaśnej śmietany, koperek.

Kapustę pokroić, zagotować. Po 3 minutach gotowania odcedzić. Zeszklić cebulkę na oleju, dodać kapustę. Podsmażać kilka minut, potem dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku. Na koniec dodać drobno pokrojony koperek zielony/może myć mrożony/. Smacznego

maxmen

maxmen 2009-05-26

Fajny przepis. ;)
Robię trochę inaczej i bez śmietany.
Muszę to wypróbować. ;)))

o40na

o40na 2009-05-26

Polecam. Osobiście taką uwielbiam, ale moi panowie niestety nie bardzo, dlatego rzadko ją robię.

dodaj komentarz

kolejne >