1 brokuł
1 opakowanie sera feta
garstka płatków migdałów
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
szczypta pieprzu
Obgotowany brokuł wystudzić, podzielić na cząstki, fetę pokroić w kostkę
płatki migdałów zarumienić na patelni.
Układać wrstwami
brokuł
feta
brokuł
feta
polać sosem
posypać płatkami
Rada:
sałatka jest pyszna, ale słona więc proponuję dodać warstwę pomidorków lub papryki czerwonej.
bronia 2013-02-22
Zrobię ją dzisiaj na kolację.:) Wygląda apetycznie:)
fiodo46 2013-02-27
miłego słodkiego wieczorku, dobrego humorku samych miłych wrażeń dla ciebie i twoich bliskich :)) pozdrawiam serdecznie i usmiech swoj zostawiam :))