3 duże cukinie
liście selera
1 duża cebula
Zaprawa:
5,5 szklanki wody
1,5 łyżki soli
1 opakowanie curry
1,5 szklanki octu
1/2 kg cukru
gorczyca
Cukinie obrać, wyrzucić gniazdo nasienne, pokroić w słupki.
Na dno słoika ułożyć liście z selera, krążek cebuli i kilka ziaren gorczycy.
Ugotować zalewę, zalać słoiki.
Pasteryzować 8-10 min.
migi80 2011-08-29
i jak smakują???
bronia 2011-08-29
Zapasy zrobione,będzie co zajadać...Wygląda bardzo apetycznie...:)Pozdrawiam
intma43 2011-08-30
Dziękuję Gosiu :)
Zrobię, bo mój mąż uwielbia wszystko co pływa w occie...
Pozdrawiam :))
lunio 2011-10-22
Faktycznie pyszna !!!