Ciasto:
3 szkl mąki
4 jajka
1 budyń śmietankowy ( proszek)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
1 margaryna
2 łyżki oleju
Piana:
5 białek
3/4 szkl cukru
1 kisiel czerwony ( proszek)
2 łyżki soku z cytryny
Nadzienie:
6 łodyg rabarbaru
ok 5 łyżek cukru
1 jasny kisiel ( proszek)
Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą). Większą wykładamy na blaszkę, na ciasto wykładamy rabarbar ( wcześniej przygotowany , żeby puścił sok, który odlewamy) następnie piana i starte na wierz pozostałe ciasto , ewentualnie można posypać płatkami migdałów.
Całość pieczemy ok 50 min w 180 stopniach
dodane na fotoforum: