Ciasto ucierane
3/4 margaryny
3/4 szkl cukru
3 łyżki wody
Składniki te rozpuścić razem i lekko ostudzić
3 jajka
2.5 szkl mąki
1 proszek do pieczenia
cukier waniliowy
ewentualnie aromat cytrynowy
Dodatkowo
Puszka brzoswiń
Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm i roztopioną margarynę.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Pianka
5 białek
1/2 szkl cukru
1/2 szkl oleju
1 budyń śmietankowy
1 budyń malinowy
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.
dodane na fotoforum: