CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MIGDAŁAMI

CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MIGDAŁAMI

https://domowe-wypieki.blogspot.com/2011/02/ciasteczka-z-biaa-czekolada-i-migdaami.html

Składniki (około 40 sztuk):

175 g masła
50 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250 g mąki
łyżeczka ciemnego kakao
50 g płatków migdałów (możecie dodać więcej:))
100 g białej czekolady posiekanej

Przygotowanie:

Masło, cukier puder, cukier waniliowy, sól i mleko utrzeć w misie na białą puszystą masę. Dodać pokrojoną na drobne kawałki czekoladę i płatki migdałów. Dosypać mąkę, kakao i dobrze wszystko wymieszać.

Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i umieścić w zamrażalniku na ok. 20-30 minut lub w lodówce na 2 godziny. Następnie podsypując mąką, rozwałkować na grubość 5-7 mm i wycinać foremką wybrany kształt - u nas ciasteczka są okrągłe.

Układać na blasze wyłożonej papierem (niezbyt blisko siebie) i piec ok. 10-12 minut w temp. 200°C na środkowej półce piekarnika. Wystudzić na kratce. Smacznego!

dodane na fotoforum: