P a p r y k a  konserwowa

P a p r y k a konserwowa

bez pasteryzowania

dla zainteresowanych przepis:
2-3kg papryki,
ząbki czosnku,
6 szklanek wody,
szklanka cukru,
szklanka oliwy,
2-3 czubate łyżki soli,
2 łyżeczki kwasku cytrynowego,ziele angielskie, pieprz, liść laurowy

z podanych składników ugotować zalewę.
Paprykę oczyścić, pokroić wg uznania paski,cząstki,wrzucić na 2-3 min do wrzącej zalewy, wyjąć.Paprykę gorącą
ułożyć w słojach, zalać wrzącą zalewą dodać po ząbku czosnku i zakręcić.Tak przygotowanej papryki nie trzeba pasteryzować, robię tak od lat i wszystkim smakuje.

ela17

ela17 2011-09-17

PIĘKNEGO WEEKENDU życzę

bogna

bogna 2011-09-17

jak je konserwujesz?

katakum

katakum 2011-09-17

Juz pod kilku lat nie robię żadnych zapraw ....

bogna

bogna 2011-09-18

dziękuję

lisek52

lisek52 2012-03-20

Dziękuję za przepis...pozdrawiam:))

dodaj komentarz

kolejne >