pianka serowo-cytrynowa

pianka serowo-cytrynowa

biszkopt kakaowy + masa serowa (ser biały mielony wymieszany z galaretką cytrynową, śmietana kremówka ubita z cukrem), biszkopt kakaowy + dżem brzoskwiniowy + uprażony kokos

Oto przepis na ciasto:
biszkopt piekę z 6 jajek z dodatkiem kakao. po wystdzeniu kroimy go na połowę. Masa serowa: 500 g śmietany 36%, 250 g białego półtłustego sera, 2 opakowania galaretki cytrynowej, 2 łyżki cukru pudru. ser zemleć, galaretki rozpuścić w 2,5 szkl goącej wody, ostudzić. Lekko tężejącą galaretkę dodać do twarogu, wymieszać. śmietanę ubić z cukrem. Dodawać masę serową miksując. Gotową masą serową przełożyć biszkopt. Na wierzchu położyć podgrzany dżem brzoskwiniowy a na to posypkę kokosową(100 g wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru-uprażyc wszystko razem na patelni, lekko brązowe rozłożyć na dżemie brzoskwiniowym.
Mam nadzieję, że przepis podałam w miarę jasny sposób, w razie pytań służę pomocą.

dodane na fotoforum: