biszkopt
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki wody
Jaja ubić z cukrem na puch;dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wodę .Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 10-15 min.
Masa jabłkowa
2 kg jabłek
1 szklanka cukru
2 galaretki cytrynowe
Jabłka przesmażyć dodać cukier zmiksować dodając galaretki suche ,przestudzić i wylać na biszkopt
Masa śmietankowa
1 1/2 szklanki mleka
2 śnieżki (najlepsze Delecty)
4 łyżeczki żelatyny
żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody gdy napęcznieje rozrobić dolewając wrzątku do troszkę więcej niż połowa szklanki
Śnieżkę ubić na mleku dodać jeszcze ciepłą żelatynę po czym wylać na masę jabłkową pozostawić do zastygnięcia na wierzch można zetrzeć czekoladę
dodane na fotoforum: