przepis na golonkę:
goloneczkę bez kości - 2 szt umyć, natrzeć solą, dobrze wysmarować musztardą sarepską, podłożyć dwie łyżki smalcu i wrzucić w naczyniu żąroodpornym lub żeliwnym do pieca (200 stopni) na godzinkę, po godzinie odwrócić na drugą stronę, posypać papryką słodką, dodać cebulkę i podlać piwem :))) piec kolejną godzinkę. Po upieczeniu mięso rozpływa się w ustach :))))
vavano 2011-02-01
A to co za jadło?
jotef 2011-02-01
Obojętnie co to jest,wchodzę,pozdrawiam i miłego wieczoru :) smacznego :)
maxmen 2011-02-01
Tylko zerknąłem... no i muszę szybko zmykać, bo...no przecież teraz nie będę robił golonki...a kysz... zjawo...a kysz...:)))
kluczyk 2011-02-01
Golonka jak golonka....;))) (aż sie oplułam kurde)...ale ten chlebek mnie zainteresował......w wolnej chwili .....przepis poprosze;))
tulpe 2011-02-01
Alez to smacznie wyglada...nie odmowie:)
Dziekuje za przepis i serdecznie pozdrawiam :))
jotef 2011-02-01
Dzięki za przepis,jutro wypróbuję,pozdrawiam i dobrej nocy,dobranoc :)
kot54 2011-02-01
Chętnie bym taką w piwku zjadła bo dobra,a dawno nie robiłam...:)))
aska70 2011-02-02
A witam
no tak jeszcze tylko golonki mi potrzeba łaaaa
smakowicie wygląda co tam kalorie :P
pozdrawiam
stasia8 2011-02-02
Oj jakie tu pyszności mąż chętnie by się dorwał do tej jakże apetycznej goloneczki....
jotef 2011-02-02
Dzień dobry i dobry wieczór,pozdrawiam serdecznie :)
jotef 2011-02-02
Zaglądam do Ciebie jeszcze raz,bo miałem dzisiaj zrobić sobie takie danie ale nie dało rady,pewnie już nic nie zostało? Pozdrawiam...:)
kot54 2011-02-02
A ta pyszna goloneczka jeszcze kusi......
Miłego wieczorku :)
jotef 2011-02-02
Dobranoc...