Ciasto kruche :
1,5szkl.mąki,3łyżki cukru, 3żóltka,1/2kostki margaryny, 1łyżeczka proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki delikatnie zagnieść. Włożyć ciasto na 30min.do lodówki.
Masa serowa:
1kg.sera twarogowego w wiaderku, 1szkl.cukru,6jaj,2budynie waniliowe, 3/4szkl.oleju,2szkl.mleka,1cukier waniliowy.
Twaróg, żółtka, cukier waniliowy, budyń zmiksować na gładką masę. Następnie wlać olej. Ubić pianę z białek, gdy piana będzie sztywna dodać cukier i chwilkę miksować. Do piany dodawać na przemian masę serową i mleko. Mieszać delikatnie łyżką lub rózgą.Ciasto rozwałkować i włożyć do blaszki. Na ciasto wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180stC 60min.