Pierogi Sofficini

Pierogi Sofficini

Włoskie pierożki Sofficini, które przygotowujemy na bazie ciasta parzonego a następnie panierowanego i smażonego... Pierożki są mega pyszne, naprawdę polecam i podaję przepis.
Ciasto: 1.5szkl. mąki, 1szkl mleka 5dag.margaryny, 3/4płaskiej łyżeczki soli.
Nadzienie: 15dag.szynki,15dag sera żółtego.
Dodatkowo:2jajka, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia.
W garnku zagotowujemy mleko z margaryną i gorące wlewamy do mąki połączonej z solą szybko zmiksować( zróbcie to w wysokim naczyniu bo może troszkę pryskać) Ciasto odstawić do wystygnięcia. W tym czasie kroimy szynkę w grubsza kostkę a ser zetrzyjcie na grubej tarce. Wymieszać.
Ciasto rozwałkować wykrawać pierogi nadziewać farszem. Tak gotowe pierożki zanurzać w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem lub keczupem. Smacznego

lucilla

lucilla 2020-04-15

pięknie ten przepis brzmi, ale już daaawno margarynę ze swego menu wyłączyłam, a tu znów jest ?

choco13

choco13 2020-04-15

Ale pysznosci :)

sebaccg

sebaccg 2020-04-16

poczęstuję się bo nie jadłem jeszcze Milego popoludnia życzę i pozdrawiam

ualinki

ualinki 2020-04-16

I jak tam ...? maseczka kolorowa jest ???

prince8

prince8 2020-04-16

Pyszności ale po świętach mam przesyt wszystkiego ...czas popracować na ogródku dla zdrowia ...miłegooo

adam24l

adam24l 2020-04-17

Jakieś ciekawe.

anad60

anad60 2020-04-17

SUPER.....na pewno przepyyyszne !!!!!

baygel1

baygel1 2020-04-17

Apetycznie wyglądają i pewnie smakują obłędnie.

dodaj komentarz

kolejne >