Szyszki z ryżu preparowanego i krówek ..smak dzieciństwa..Pozdrawiam
-3/4 kostki margaryny
-1 łyżka kakao
-0,5 kg krówek (obojętnie jakich, nie muszą być ciągnące, mogą być kruche)
-2 opakowania ryżu po 90g
krówki wsypujemy do dużego garnka i rozpuszczamy na małym ogniu :-)
Dodajemy margarynę oraz kakao, dokładnie mieszamy by nie było żadnych grudek :-)
Zdejmujemy masę z ognia i wsypujemy 2 opakowania ryżu, dokładnie mieszamy.
Następnie bierzemy po trochę gorącej masy i formujemy szyszki( ja robię to w rękawicach jednorazowych) Wstawiamy do lodówki aby zastygły.Z przepisy wychodzi około 30szt.
lucilla 2020-04-05
mam ryz preparowany i masło orzechowe co jeszcze potrzebuję na takie szyszki??
lucilla 2020-04-05
dziękuję :)
baygel1 2020-04-05
o matko !!! i ja w zamierzchłych czasach dzieciństwa robiłam też pyszności ,bo w sklepach nie było słodyczy.
prince8 2020-04-05
Pięknie ,,, miłej palmowej niedzieli życzę ... z promykami nadziei ... na jutro