Upiec 2 biszkopty kazdy z 4jaj: biały i kakaowy (upiec wg.własnego sprawdzonego przepisu)
Masa:
1litr mleka
4łyżki mąki pszennej
4łyżki mąki kartoflanej
5żółtek
1 i 1/2 kostki palmy lub kasi
Dodatkowo:
10dag.wafelków w polewie kakaowej
10dag.wafelków smietankowych
1łyzka kakao
1kieliszek spirytusu
galaretka czerwona( wiśniowa,owoce lesnie)
4,5szt. mandarynek (pokroic w kosteczkę)
Wykonanie:
Z mleka,mąki pszennej,kartoflanej,żółtek ugotować budyń wystudzić.Utrzeć z margaryną dodać spirytus,pokrojone mandarynki i podzielic masę na połowe do jednej połowy masy dodać pokrojone wafelki kakaowe i łyzkę kakao i do drugiej połowy masy dodać wafelki smietankowe.
Na ciemny biszkop wyłożyc masę białą,przykryć jasnym biszkoptem na to masa ciemna,na wierzch wylać galaretkę.Wstawić do lodówki na kilka godzin.SMACZNEGO