posypac parmezanem i szklanka wina (robione prze nas)
maxmen 2010-01-31
Pychota. ;-)
Dla mnie dużo sera poproszę... ;-)))
wygorz 2010-01-31
Ha! W grudniu kupiłem na targu w Bra /Piemonte/ 22kg parmigiano reggiano 26 miesięczny po 12,5€/kg...:) Starczy na trochę...:)
mezza 2010-01-31
kupujemy winogrona w rejonie Sycylii kolo Vittoria (z tamtad pochodzi winogrona na wino Nero d'Avola)
Znajomi maj wszystko do robienia wina, robimy zawsze koniec wrzesnia,nie znam terminow fachowych,winogrona mieli sie,tak zmielone maja byc z 12 godz.nastepnie daje sie do torchio to jest jak by beczka gdzie przyciskajac leci sok,nastepie do beczki.
Fermentuje przez pare dni.My przewaznie otwieramy kolo B.Narodzenia bo wino potrzebuje zimna a tu nie ma zbyt wiele czym zimniej tym bardziej wczesniej mozna pic:))