swiderki z ragù

swiderki z ragù

posypac parmezanem i szklanka wina (robione prze nas)

maxmen

maxmen 2010-01-31

Pychota. ;-)
Dla mnie dużo sera poproszę... ;-)))

mezza

mezza 2010-01-31

prosze bardzo ile chcesz...

wygorz

wygorz 2010-01-31

Ha! W grudniu kupiłem na targu w Bra /Piemonte/ 22kg parmigiano reggiano 26 miesięczny po 12,5€/kg...:) Starczy na trochę...:)

wygorz

wygorz 2010-01-31

Napisz coś o tym winie robionym przez Was.

mezza

mezza 2010-01-31

kupujemy winogrona w rejonie Sycylii kolo Vittoria (z tamtad pochodzi winogrona na wino Nero d'Avola)
Znajomi maj wszystko do robienia wina, robimy zawsze koniec wrzesnia,nie znam terminow fachowych,winogrona mieli sie,tak zmielone maja byc z 12 godz.nastepnie daje sie do torchio to jest jak by beczka gdzie przyciskajac leci sok,nastepie do beczki.
Fermentuje przez pare dni.My przewaznie otwieramy kolo B.Narodzenia bo wino potrzebuje zimna a tu nie ma zbyt wiele czym zimniej tym bardziej wczesniej mozna pic:))

dodaj komentarz

kolejne >