Proces produkcji Jim Beam rozpoczyna się od wymieszania i zmielenia ziaren kukurydzy (co najmniej 51% składu), jęczmienia i żyta. Mieszanka ta poddawana jest fermentacji oraz destylacji. Tak otrzymany Jim Beam leżakuje w nowych dębowych beczkach. Jim Beam Bourbon Whiskey leżakuje 4 lata, Jim Beam Black - o mocniejszym smaku i większej mocy jest starzony przez 8 lat.
dodane na fotoforum:
malgo91 2009-11-20
No to ja rekwiruję ze dwie buteleczki tego trunku ..... myślę , że powinno wystarczyć na weekend :)))))) Jakby co to wrócę po więcej :)))
kbz1954 2009-11-20
myślę ,że nie będę musiała łykać tabletki na sen, to będzie lepsze :) i sny będą ciekawsze :) dobranoc :)
wiktorki 2009-11-21
No niezły zapasik,,,,,,,,,,,,,,,,pozdrawiam sobotnim popołudniem...........
(komentarze wyłączone)