Bouef Strogonow

Bouef Strogonow

Składniki -50 dag polędwicy wołowej 30 dag pieczarek 2 cebule 2 kolorowe papryki 1.5 litra bulionu warzywnego mały koncentrat pomidorowy (w uk uzywam passaty) 2 łyżki musztardy sól pieprz 3 ząbki czosnku przecisnietego przez praskę oliwa
Sposób przygotowania - Cebulę kroje w pół księżyce pieczarki w grubą kostkę w garnku rozgrzewam olej smażę cebulę następnie dodaje pieczarki w międzyczasie paprykę kroje w małe paseczki i dodaje do cebuli i pieczarek . Wołowinę zaś kroje w paski w poprzeg włosia mięsa opruszam mąką i smażę na patelni osobno przesmazoną wołowinę dodaje do usmażonej cebuli pieczarek i papryki zalewam bulionem warzywnym dodaje passate (koncentrat pomidorowy) musztardę czosnek i przyprawy gotuję jeszcze chwilę w razie potrzeby doprawiam do smaku
Puree- Ugotowane ziemniaki masło cebula drobno posiekana 2 łyżki śmietany i 2 lyzki mleka 2 ząbki czosnku przecisnietego przez praskę
SMACZNEGO