Schab w galarecie z chrzanem i jajkiem

Schab w galarecie z chrzanem i jajkiem 

Składniki
schab, 1,5 kg
jaj, 4-5
mały słoiczek chrzanu, 1
pęczek natki z pietruszki, 1
pęczek szczypiorku, 1
żelatyna, 50 g /torebka/
łyżka majonezu, 1 łyżka
sól, pieprz, do smaku
do wywaru :, ...
włoszczyzna na wywar, według uznania
ziela angielskie, 3
listek laurowy, 1
ziarenek pieprzu, 7-8
vegeta, do smaku
olej, do smażenia
Przygotowanie
Schab w całości obsmażyć z każdej strony na oleju.Wkładamy do garnka z wywarem z warzyw i przypraw gotujemy do miękkości. Schab zostawić w wywarze do ostygnięcia wtedy będzie soczysty. Zimny pokroić cienko.Żelatynę rozpuścić w przecedzonym wywarze.
Ugotowane jajka,szczypior i natkę siekamy, dodajemy chrzan, sól i pieprz i łyżeczkę majonezu.Farszma być bardzo ostry ponieważ galaretka złagodzi smak.Każdy plasterek schabu smaryjemyfarszem przykładamy drugim plastrem i układamy na talerzu, i tak do wyczerpania produktów. Dekorujemy i zalewamy tężejącą galaretką. SMACZNEGO !!!!