Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Składniki:)
4 płaty śledziowe,
3 ogórki konserwowe,
1 cytryna,
2 jaja ugotowane na twardo,
1 cebula,
6 pieczarek marynowanych,
2 łyżeczki dobrej musztardy,
1 łyżeczka miodu,
2 łyżki oliwy
pieprz,
Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie przez pół godziny... Dokładnie osuszam w ręcznik papierowy i kroję w drobną kostkę... Wyciskam sok z pół cytryny i dokładnie mieszam... Miseczkę z pokrojonymi śledziami umieszczam w lodówce... W tym czasie kroję w drobną kostkę: jaja, cebulę, ogórki i pieczarki... Na spodeczku mieszam oliwę, miód oraz musztardę na jednolity sos, który dodaję do schłodzonych śledzi... Część tatara ułożyłam w metalowej foremce do potraw a resztę w słoiku... Na spód włożyłam śledzia, potem cebulkę, pokrojone pieczarki, ogórka konserwowego i na końcu jajka... Każdą warstwę doprawiłam na wierzchu pieprzem... Tatara jedliśmy z domowym chlebem... Pychotka...