Roladki z indyka w sosiku , kasza gryczana i warzywa duszone

Roladki z indyka w sosiku , kasza gryczana i warzywa duszone

Składniki:
Roladki z indyka z kaszą gryczaną

1 kg piersi z indyka
3/4 szkl kaszy gryczanej
2 ogórki kiszone
3-4 łyż musztardy
10 dag szynki
2 szkl bulionu
1 łyż koperku
1 łyż mąki
1/2 szklanki śmietany
2 liście laurowe
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w plastry. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Kaszę gotujemy na sypko. Do kaszy dodajemy posiekane ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa smarujemy musztardą. Na musztardzie układamy plasterek szynki i wykładamy porcje farszu. Zawijamy ciasno w roladkę. Roladki obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy i całość dusimy ok 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Następnie roladki wyjmujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującego się bulionu. Całość podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Roladki podajemy polane sosem. Smacznego!