Wiosenna zupa warzywna z komosą ryżową i kurczakiem

Wiosenna zupa warzywna z komosą ryżową i kurczakiem

Składniki:
1 opakowanie zupy 9 składnikowej Hortex
1 pierś z kurczaka
1 mała papryczka chili
1/2 szklanki komosy ryżowej
świeże zioła (pietruszka, bazylia, szczypiorek)
1 litr wody
listek laurowy
ziarno ziela angielskiego
sól

Do średniego garnka wlewamy litr wody dodajemy podzielona na 2 części pierś kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości mięsa. Ugotowane wyjmujemy z wywaru. Dosypujemy mieszankę warzyw Hortex i komosę ryżową, gotujemy przez 15 min. Pod koniec gotowania, solimy. Na talerzach układamy porwaną na kawałki pierś kurczaka, pokrojoną w plasterki chili. Dolewamy zupę z warzywami i posypujemy świeżymi ziołami.
Smacznego.