Pikantne szaszłyki z kurczaka

Pikantne szaszłyki z kurczaka

Składniki
pierś z kurczaka
4 szt
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
1 opak
suszona papryczka piri-piri
2 szt
ząbki czosnku
2 szt
Ketchup Hellmann's Pikantny
6 łyżek
kolendra
1 pęczek
gęsty jogurt do podania
patyczki do szaszłyków

Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Przygotuj marynatę: w misce połącz Ketchup Hellmann’s Pikantny z naturalną przyprawą Knorr, przeciśniętym czosnkiem, posiekaną kolendrą i pokruszoną papryczką piri-piri.
Krok 3
Zamarynuj mięso na co najmniej 1 h.
Krok 4
Teraz nabijaj kurczaka na patyczki do szaszłyków.
Krok 5
Gotowe szaszłyki piecz na grillu po kilka minut z każdej strony. Podawaj z jogurtem.