Łosoś podany z sałatką meksykańską i purée z awakado

Łosoś podany z sałatką meksykańską i purée z awakado

Składniki:
- Filet z Łososia
- Mix Sałaty
- Kukurydza
- Granat
- Cebula Czerwona
- Ogórek Świeży
- Chipsy Tortilla
- Czosnek
- Limonka
- Natka Kolendry
- Awakado
- Ocet Jabłkowy
- Puree z papryki marynowanej
- Miód
- Oliwa z Oliwek
- Musztarda
- Sól
- Pieprz Czarny
- Papryka Słodka mielona

Filet z łososia z skórką kroimy na porcje około 150g. Przyprawiamy od strony mięsa solą, pieprzem, papryką mieloną, koperkiem, zest z limonki i oliwą z oliwek. Odkładamy aż przygotujemy resztę produktów.

Awakado obieramy dodajemy do blendera i razem z czosnkiem, sok i zest z limonki, i Kolendrą blenderujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Mieszamy razem puree z papryki, musztardę, ocet, i miód. Powoli dajemy Oliwe i ciągle mieszamy aż powstanie winegret. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatka składana jest z mix sałaty, kukurydzą, granatem, cebulą, chipsami i ogórkiem. Winegret lejemy na sałatkę przed samym podaniem.

Łosoś jest smażony na płaskim grillu lub patelni. Smażymy skórą do dołu 75% z tej strony a kończymy z strony mięsa. Około 8-10 minut.

Smacznego

laura5

laura5 2014-12-17

SwiEtA SpEdzAmY W PoLsCe:)więc życzymy Wam...

Życzę Tobie i Twoim bliskim
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia,
rodzinnego ciepła i dużo radości,
a w Waszych pięknych duszach
wiele sentymentów...
Świąt dających radość
i odpoczynek oraz nadzieję na
Nowy 2015 rok,żeby był
jeszcze lepszy
pełen szczęścia i miłości...

dodaj komentarz

kolejne >