Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii

Co kupić

300 g fileta z łososia
2 cukinie

Marynata

4 łyżki octu balsamicznego Acentino
2 łyżki miodu Marlene
1/3 łyżeczki chili
1 łyżka drobno posiekanego koperku
sól, pieprz


Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Marynata

Składniki marynaty mieszamy.
Przygotowanie

Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.

Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na nie na przemian łososia i cukinię.

Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.