Mumie z frankfurterek

Mumie z frankfurterek

Składniki
ilość porcji: 10

1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego
10 frankfurterek lub parówek
musztarda do dekoracji

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 45min.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.
Każdą frankfurterkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą kiełbaskę. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby frankfurterka pokazała \"twarz\" :) Układać na przygotowanej blaszce.
Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote, a frankfurterki gorące. Musztardą narysować oczy i usta.

laura5

laura5 2014-10-29

Pozdrawiamy w środe i życzymy dużo słoneczka na dzis☺.;) U nas tez ferie jesienne wiedz siedzimy w domku i kuchcimy w kuchni.....Cieplutko Was pozdrawiamy Kochani przyjaciele:)Dziekujemy Wam za odwiedzinki :)

dodaj komentarz

kolejne >