Tacos wegetariańskie

Tacos wegetariańskie

bazylia 1 szczypta
koperek 2 łyżki
śmietana lub jogurt 200 g
tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty 1 opakowanie
dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty 1 szt
kncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pomidory bez skórki 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
mrożona mieszanka groszek z marchewką 5 łyżek
pieprz czarny 1 szczypta
sól 1 szczypta
chili 1 szczypta
papryka słodka 1 szczypta

Sposób przyrządzenia
Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości, na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę, odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie) dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje - na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty. Dressing mieszamy ze śmietaną w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem tortille gotowe są do jedzenia.Uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam.