Gulasz z wołowiny z piwem.

Gulasz z wołowiny z piwem.

Składniki :

* 500 g chudej wołowiny na gulasz,
* 2 marchewki,
* 2 cebule,
* 2 kawałki selera naciowego,
* 500 ml ciemnego piwa np. Guinness\'a,
* 2 łyżki oliwy,
* 3 liście laurowe,
* 1 łyżka mąki,
* 300 g pomidorów z puszki,
* sól, pieprz,

Przygotowanie :

Mięso umyj i osusz, pokrój na dość duże kawałki.
Marchewkę obierz, przekrój na pół i w grube plastry, cebulę i seler podobnie.
W garnku rozgrzej dwie łyżki oliwy, dodaj warzywa i liscie laurowe, podsmaż przez 10 minut.
Następnie dodaj mięso, mąkę, piwo i pomidory, dopraw sporą szczypta soli i pieprzu. Przykryj i duś na bardzo wolnym ogniu około 2 godziny. Po tym czasie odkryj i gotuj przez kolejne 30 minut.
Jeżeli potrzeba dopraw solą i pieprzem.