Naleśniki a’la szaszłyki

Naleśniki a’la szaszłyki

SKŁADNIKI:

2 szklanki mąki,
1 szkl.mleka,
1 szkl.wody gazowanej
3 jajka,
szczypta soli,
1/4 szklanki oleju do smażenia
dip guacamole
1 łyżeczka musztardy miodowej
paluszki surimi
czarne oliwki

PRZYGOTOWANIE naleśników: 3 jajka ubijamy z solą, dodajemy 2 szkl. mąki, po 1 szkl. wody gazowanej i mleka, dokładnie mieszamy trzepaczką Triblade i smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Na 2 szaszłyki potrzebujemy 1 naleśnik, który smarujemy kopiastą łyżką dipu guacamole wymieszanego z łyżeczką musztardy miodowej, układamy na brzegu 3 paluszki surimi, zwijamy raz, kładziemy ponownie 3 paluszki surimi i zwijamy. Naleśnik kroimy na 6 plastrów, które nabijamy naprzemiennie z czarnymi oliwkami na patyczki do szaszłyków.

Smacznego!