Stek wołowy z grilla

Stek wołowy z grilla

Co kupić

4 steki z polędwicy wołowej Beef Master

Marynata

50 ml czerwonego wina wytrawnego
2 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 cebulki szalotki przekrojone na pół
2 gałązki świeżego rozmarynu

Jak zrobić

poziom: łatwy porcji: 4 czas: 45min
Przygotowanie

Wymieszać ze sobą: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.

Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.

Steki grillować po 5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.
Jak podawać

Przed podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.